Recept Guru

Görög saláta – Ahogy én szeretem

Ugyan nyár vége van, de annyira finom és imádjuk ezt a salátát, hogy az ősszel még párszor biztosan elkészítem én is. Lehet enni önmagában, vagy lehet köret is sült húsok mellé.
Ami a gyengém, hogy mindig juh- vagy kecsketejes fetasajtot használok hozzá, amit” krémfehér sajt” néven árulnak, na annak semmi köze a fetához. Viszont ha jót akartok, akkor az előbbit keressétek, jól felszerelt szupermarketekben ezt is ugyanúgy lehet kapni.

Hozzávalók kb 2 főre:
2 közepes paradicsom, 1 paprika, 1/2 kígyóuborka, néhány vékony szelet lilahagyma, 1 csomag fetasajt, olivaolaj, olajbogyó (én a fekete, érettebbek szeretem), só, bors, oregáno, bazsalikom

Elkészítése: a zöldségeket és a sajtot összevágom, majd az olajba keverem a fűszereket és a salátára öntöm. A sóból valószínűleg csak nagyon kicsi kell, mert a sajt már önmagában is sós.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!