Recept Guru

Juhtúrós köményes lapocskák – Ha gyorsan kell valami ropogtatni való

Nemrég vasárnap átszóltak a barátaink, hogy akkor átszaladnának egy kis dumcsizós délutánra. Tök jó, nagyon örültünk neki, akkor enyém a konyha, Tibi tedd élhetővé a nappalit!
Mit csináljon az ember, ha vasárnap, amikor újabban nem módi már, hogy nyitva legyenek az üzletek? Mindig kell lennie itthon néhány titkos túlélő tartalék alapanyagnak az ilyen esetekre!
Korábbi mártogatós sós kekszet átdolgoztam, nem nagyon, csak anyira, hogy szórtam rá könyémmagot, meg ilyen stílusos óriás dekor sót. Igen tényleg van ilyen, hogy dekor só! Egy korábbi újdonságkereső körutam alkalmával találtam. Természetesen más, nagyobb szemű sóval is helyettesíthető.

Gondolom én voltam a nap vásárlója pár hete, amikor az óriás bio boltban egy csomag szárított rózsaszirommal, meg ezzel a dekor sóval vigyorogva sétáltam a pénztárhoz, hogy én milyen kincseket találtam. 🙂

A lapocskák pedig így készülnek:
Tészta egy gyors linzertészta féleség, juhtúróval készül, így már ez is igazán pikáns.
Hozzávalók: 100 g liszt, 100 g juhtúró, 40 g vaj, só, szárított majoranna, köménymag és dekor só ízlés szerint, 1 tojás a tészta kenéséhez

A hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolva hűtőben pihentetem kb fél órát.
A sütőt közben 180 fokra előmelegítem. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtom, a tetejét tojással megkenem, majd egész köménnyel és a sóval megszórom, ráfektetek egy papírt és óvatosan kicsit a tésztába nyomkodom, majd téglalap alakú lapocskákra vágom (én derelye vágót használtam, hogy cakkos legyen a széle), majd egy hústűvel, vagy hasonló eszközzel megszurkálom a tésztát, ez azért kell, mert sütés közben meg fog emelkedni. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, kis kihagyásokkal, majd 10-15 perc alatt készre sütöm.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!