Kakaós piskótához: 3 tojás, 8 kanál cukor, vagy eritrit, 4 kanál olaj, 1 tasak sütőpor, 8 kanál liszt, 1 csésze sütőtök püré, 1 tk. fahéj, 1 citrom és 1 narancs reszelt héja, 1 tk. mézeskalács fűszerkeverék, 1 ek. kakaópor
Világos piskótához: 3 tojás, 8 kanál cukor, vagy eritrit, 4 kanál olaj, 1 tasak sütőpor, 8 kanál liszt, 1 csésze sütőtök püré, 1 tk. fahéj, 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
Díszítéshez: 250 g mascarpone, édesítőszer ízlés szerint
Elkészítése:
A tésztát egy vajjal kikent, kilisztezett hosszúkás formába öntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütöm. Hagyom kihűlni, majd tetszőleges formákat szúrok ki belőle. Nekem úgy jött jól ki, hogy a kakaós piskótát hosszában elvágtam és a hópehely és a szarvasfej formákat így szúrtam ki.
Belelendültem a munkába, sajnos a fázisfotók kimaradtak.
A sütőformát elmosom, újra kivajazom, lisztezem, jöhet a második sütés.
Összeállítom a világos tésztát is, majd egy keveset öntök a forma aljába, amennyiben pl a barna tésztarészeknél van olyan részlet, ahova később nem jutna.
A kakaós szeleteket szorosan beállítom a formába. Azért fontos, hogy szorosan álljanak a szeletek, hogy a világos tészta nem tudjon közé folyni. Végül a világos tésztát ráöntöm a kakaós szeletekkel rakott formába, majd újabb 20-40 perc alatt kisütöm.
A díszítéshez a mascarponét édesítem, majd rákenem a sütire, szerintem így az igazi. Ha nem szeretnél krémet tenni a tetejére, porcukorral is megszórhatod.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: