Krokett gombócolás közben jutott eszembe kb a 60. diónyi golyó után, hogy jó lenne kicsit felpörgetni az eseményeket, csak fogyjon már el a tészta, így a maradék mennyiséget fél szál frankfurti virsli köré gyúrtam, mehet egy kis zsemlemorzsába, aztán lefagyasztottam. Jó lesz majd valamikor. Nos most jött el ez a pillanat. Elő a spéci töltött krokettekkel a fagyasztóból! Bő olajban arany barnára sütöttem és egy kis friss zöldséggel, ketchuppal, mustárral tálalva kész is a vacsora.
Ha az elejéről kezdenéd, akkor így fogj hozzá:
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 4 evőkanál liszt, 1 teáskanálnyi vaj, só, 6 virsli
Elkészítése: A burgonyát megtisztítom és sós vízben megfőzöm, majd összetöröm és kihűtöm. Hozzáadom a lisztet, sózom, majd a vajat is hozzákeverem és összegyúrom. A tésztát 12 részre osztom. Közben a virsliket kettőbe vágom. Minden darab tésztát kézzel ellapítok és a közepére teszek egy fél virslit, majd feltekerem, úgy, hogy a virsli vége se lógjon ki. Zsemlemorzsába hempergetem, forró bő olajban kisüthető azonnal, vagy lefagyasztható és később is felhasználható.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: