A dödölle sajnos méltatlanul mellőzött étel, pedig semmi okunk rá, hiszen gyorsan elkészül, pénzkímélő étel, na meg persze nagyon finom. A zalai vendéglátóhelyeket leszámítva elég ritkán lehet étteremben találkozni vele, de az is érdekes, hogy akinek említettem az ételt, rögtön visszakérdezett, hogy az mi? Jobb esetben csak azt nem tudta, hogy pontosan mi, de valahol a krumpli környékén keresgélt. Jó hír, hogy mostanában találkoztam néhány vidékies belvárosi trendi bisztróban az étellel többnyire valamilyen húsétel mellett köretként. Most én is elkészítem, elsőként az alap változatot
Tésztához: 500 g burgonya, víz, só, 250 g liszt
A zsíros részhez : 1,5 közepes fej hagyma 75 g zsír, só
A tálaláshoz: tejföl
Elkészítése:
A burgonyát meghámozom, felkockázom és annyi vizet öntök rá, amennyi pont ellepi, dobok rá kb. egy evőkanálnyi sót. Fedő alatt közepes hőfokon megfőzöm a burgonyát, majd a vízben hagyva összetöröm.
Hozzáadom a lisztet, és egy fakanál segítségével csomómentesre keverem.
Egy serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a vöröshagymát, üvegesre pirítom, majd megsózom.
A burgonyás masszából egy kanállal galuskákat készítek és zsíron pár perc alatt aranybarnára pirítom. A szálakra vágott hagymát zsíron üvegesre párolom, majd a dödöllével összekeverem és tejföllel meglocsolva tálalom.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kedves Eszter! Köszi szépen, figyeld bejegyzéseimet, mert hamarosan újabb dödölle recept jön. 🙂
elkészítettem, nagyon finom lett! köszi a receptet