Hogyan lehetne kicsit ünnepivé varázsolni például egy paradicsomlevest? Például úgy hogy házi tortellinit készítünk hozzá levesbetétnek, ha meg úgyis nekiállunk a tésztagyúrásnak, akkor miért ne legyen a szezonhoz illeszkedő szaloncukor alakú. Így legalább a gyerekek is rajonganak majd érte, vagy ha éppen vendégeket vársz tuti a siker! A töltelék pedig már tényleg csak rajtad múlik, lehet húsos, zöldséges, vagy ricotta, amilyet most én csináltam.
A leveshez: 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 4-5 fej fokhagyma apróra vágva, olívaolaj, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (nyáron, ha van friss, akkor azt használjunk), 1 doboz sűrített paradicsom (kb. 400 g)
A tortellinihez: 30 dkg liszt (én durumlisztet használok), 3 tojás, 15 dkg spenót, só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája az összeállításhoz
Tálaláshoz: parmezán, vagy pecorino sajt reszelve, friss petrezselyem apróra vágva
Vöröshagymával indítok, olívaolajban megdinsztelem, amikor a hagyma már majdnem jó, akkor teszem bele a fokhagymát és 2 percig hagyom sülni. Hozzáadom a hámozott paradicsomot, amikor nyáron friss paradicsomot használok, akkor a tetejét keresztben bevágom, leorrázom, kb 5 perccel később már lehúzható a héja.
Felöntöm a sűrített paradicsommal , sózom, fűszerezem, majd így főzöm, amíg a paradicsom puha nem lesz, zöldség alaplevet lehet önteni hozzá, ha túl sűrű lenne.
A paradicsomokat kicsit szétnyomkodom, ha megfőtt összeturmixolom, nem kell teljesen pépessé. Én jobban szeretem, ha, ha látszik néhány paradicsomdarabka benne.Végül mehetnek bele a friss fűszernövények (petrezselyem, bazsalikom), lezárom, amíg a tésztát elkészítem.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: