Recept Guru

Paradicsomleves szaloncukor tortellinivel

Hogyan lehetne kicsit ünnepivé varázsolni például egy paradicsomlevest? Például úgy hogy házi tortellinit készítünk hozzá levesbetétnek, ha meg úgyis nekiállunk a tésztagyúrásnak, akkor miért ne legyen a szezonhoz illeszkedő szaloncukor alakú. Így legalább a gyerekek is rajonganak majd érte, vagy ha éppen vendégeket vársz tuti a siker! A töltelék pedig már tényleg csak rajtad múlik, lehet húsos, zöldséges, vagy ricotta, amilyet most én csináltam.

Hozzávalók 4 személyre:
A leveshez: 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva, 4-5 fej fokhagyma apróra vágva, olívaolaj, 1 doboz hámozott paradicsom konzerv (nyáron, ha van friss, akkor azt használjunk), 1 doboz sűrített paradicsom (kb. 400 g)
fűszerek: bazsalikom, oregánó, só, frissen őrölt bors

A tortellinihez: 30 dkg liszt (én durumlisztet használok), 3 tojás, 15 dkg spenót, só, bors, szerecsendió, 1 tojássárgája az összeállításhoz
Tálaláshoz: parmezán, vagy pecorino sajt reszelve, friss petrezselyem apróra vágva
Vöröshagymával indítok, olívaolajban megdinsztelem, amikor a hagyma már majdnem jó, akkor teszem bele a fokhagymát és 2 percig hagyom sülni. Hozzáadom a hámozott paradicsomot, amikor nyáron friss paradicsomot használok, akkor a tetejét keresztben bevágom, leorrázom, kb 5 perccel később már lehúzható a héja.
Felöntöm a  sűrített paradicsommal , sózom, fűszerezem, majd így főzöm, amíg a paradicsom puha nem lesz, zöldség alaplevet lehet önteni hozzá, ha túl sűrű lenne.
A paradicsomokat kicsit szétnyomkodom, ha megfőtt összeturmixolom, nem kell teljesen pépessé. Én jobban szeretem, ha, ha látszik néhány paradicsomdarabka benne.Végül mehetnek bele a friss fűszernövények (petrezselyem, bazsalikom), lezárom, amíg a tésztát elkészítem.

A lisztből és a tojásból tésztát gyúrok, fóliába csomagolva hűtőbe teszem kb. fél órára.
A ricottát összekeverem a megmosott és megtisztított apróra vágott spenóttal sózom, borsozom, pici szerecsendiót teszek hozzá. A tésztát kinyújtom és kb. 8×8 cm méretű kockákra vágom, az oldalsó széleket derelyevágóval vágom, hogy cakkos legyen a széle, a többit pedig a leggyorsabb pizzavágóval. A tésztákat felvert tojássárgájával megkenem, ez szükséges ahhoz, hogy a tészta majd jól összeragadjon. A töltelékből apró golyókat formázok, majd feltekerem, a széleit pedig megcsípem, hogy szaloncukor alakja legyen. A tésztákat 2 percig a levesben kifőzöm.
Tálaláskor lehet friss petrezselyemmel, sajttal díszíteni.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!