Fűszeres forró almaital

Hideg időben, karácsonyra készülődve imádom a fűszeres, gyömbéres sütiket és italokat. Ilyenkor a kávémat, vagy például egy gyümölcslevet is téliesítek.

Ez az ital egyébként a legjobb módja az almás pite készítésekor keletkező frissen kinyomkodott almalé felhasználásának, nem mintha gond lenne frissen meginni, mindig kétszeres túljelentkezés van rá.

Így készítsd el: 1 l almalé (ha boltit használsz, akkor 100 %, szűretlent válaszd), 1 mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 nagy alma, pár bogyó gránátalma

Összeforralom az almalevet a fűszerrel, majd amikor kicsit lehűlt, a kockákra vágott almát és gránátalma magokat is hozzáadom. Ennyi kész is van a karácsonyi almakoktél.

Tipp: az almalé egy részét kiválthatod fehérborral, vagy tehetsz hozzá egy löttyintésnyi vodkát és kész az almabólé.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »