Recept Guru

Fokhagymás-fehérboros fekete kagyló tagliatellével

A karácsonyi nagy evések után most jöjjön valami, ami nagyon más. A hagyományos magyar karácsonyi fogások között a kagyló nálunk nem jellemző. Hal mindig van, meg halászlé is, de a többi tengerből érkező állatot hanyagolni szoktuk. A tengeri herkentyűk közül a kagylókat szeretem a legjobban, abból is a feketét, egy egyszerű fokhagymás- vajas tésztával könnyen a kedvemre lehet tenni. 

receptguru_fokhagymas_kagylós tagliatelle_web
 
Hozzávalók 2 főre: kb. 10-14 db kagyló (itthon ezt legkönnyebben fagyasztva vásárolhatjuk meg, vagy frissen halpiacon), 1 dl száraz fehérbor, 4 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, só, bors, friss petrezselyem, 20-25 dkg hosszú metélt tészta (én tagliatellét használtam).
 
A tésztához felteszem főni a vizet. A fokhagymát vajon megpirítom, majd hozzáadom a kagylót és felöntöm a fehérborral. Ekkor a kagylók szépen kinyílnak. Sózom, borsozom, majd friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórom. Azokat a kagylókat ki kell dobni, amelyek nem nyíltak ki. Félreteszem, amíg a tészta elkészül. A tésztát kifőzöm, leszűröm és összekeverem a kagylóval, majd forrón tálalom és fehérbort kínálok még mellé. Imádtuk!!!

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!