Két jó okot találtam arra, hogy miért lenne jó ma zellerkrémlevest készíteni, az egyik, hogy ilyenkor télen van a gyökérzöldségek szezonja, másrészt ebben a hideg nyirkos időben mindenkinek jól esik egy tányér finom forró leves. Egy extra dekort találtam ki hozzá, a pirítós kockák helyett ezúttal sajtból készített chipset kínáltam mellé.
Hozzávalók (kb 4 kisebb csészéhez): 1 közepes zellergumó (ha tudod veheted a zöldjével), 2 csokor petrezselyem, 5 dl alaplé, só, bors, 2 dl főzőtejszín, 10 dkg érettebb sajt (én Gruyert használtam)
A zellert megpucolom és apró kockákra vágom, a petrezselymet finomra vágom, majd az alaplében megfőzöm a zeller zöldjével együtt (annyi alaplé kell, hogy ellepje). Sózom, borsozom, majd pürésítem. A levest kicsit visszahűtöm, majd belekeverem a tejszínt.
A chipshez lereszelem a sajtot, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egy pogácsaszaggató segítségével azonos méretű sajtkorongokat készítek. A sajtot a korongba szórom, majd lenyomogatom és így telerakom a tepsit, majd 180 fokra előmelegített sütőben megolvasztom. A sütőből kiveszem, a sajtkorong ilyenkor még formázható, így egy rúdra teszem (alufóliával borított sodrófára tettem), és így hagyom kihűlni.
Friss petrezselyemmel és a sajt chipsszel tálalom a levest. Nálunk nagy sikere volt, mindenkinek nagyon ízlett.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: