A nagy télnek úgy néz ki szerencsére vége, viszont az esős, hűvös időben jól esik egy forró leves.
A krémlevesek kedvelőiként most egy fűszeres kukorica krémlevest készítettem. Tartalmas, kiadós levesről van szó, remek választás lehet például vacsorára, kiegészítve egy kis ropogós tortilla chipsszel, vagy ha igazán bírod az erőset még egy kis chilit tehetsz bele tálaláskor is.
Én az ilyen csípős dolgokat csak módjával bírom, de a férjem, Tibi bevállal minden extrát próbaképp. 🙂
Hozzávalók 4 főre
20 – 25 dkg csemegekukorica, 1 közepes db póréhagyma, olívaolaj, 3-4 dl zöldség alaplé, 2,5 dl habtejszín, só, bors, 2 csipet szárított tört chili,
Díszítéshez: tortilla chips, chili paprika (friss, vagy savanyúságnak elrakott), néhány karika hegyes erős paprika
A tisztított pórét apróra vágom és egy lábosban olívaolajon megfuttatom, majd hozzáadom a szárított chili paprikát is, végül a kukoricát is. Az alaplével felöntöm, fűszerezem és kb 15 percig főzöm. Amikor megpuhult a kukorica egy botmixerrel összepürésítem, majd hozzáadom a tejszínt és még egy kicsit összefőzöm.
Tálaláskor chili paprikát, erős paprika karikákat és tortilla chipset kínálok mellé.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek