Alapanyagok nagy méretű kerek tortaformához:
Tésztához: 20 dkg liszt, 1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel), 10 dkg vaj + egy kicsit a sütőforma kikenéséhez, 1 nagy csipet só, bő fél deci víz
Töltelékhez: 1 szál kolbász felkarikázva, kb. 20 dkg burgonya, 2 tojás + a megmaradt fehérje, 2 dl főzőtejszín, friss petrezselyem, 1 kisebb fej vörös hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors ízlés szerint, 1 csokor friss petrezselyem egy kicsit félre teszek belőle a díszítéshez
A tésztahozzávalóit összegyúrom, majd egy fóliába csomagolva beteszem a hűtőbe egy kb. 20 percre.
A töltelékhez a burgonyát megpucolom, felkockázom, majd összekeverem a tojással és a tejszínnel. A hagymát szálakra vágom és olajon üvegesre párolom a kolbásszal, majd a fokhagymát is hozzáadom. A hagymás keveréket a tejszínes burgonyához adom, amikor picit visszább hűlt, majd fűszerezem és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadom.
A tésztát kinyújtom és a kivajazott, kilisztezett formába terítem, majd a tölteléket beleöntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.