Kolbászos – burgonyás quiche – Francia vidéki pite

Hirtelen felindulásból kimentem a konyhába, hogy valami vacsorát összedobjak. Mi van itthon alapon előkerült egy szál kolbász, burgonya, hagyma és egy kevés tojás és tejszín is volt itthon.
Gondoltam régen csináltam guichet, ez a francia eredetű piteféle remek a maradék alapanyagok felhasználásához. Izgalmas, mert az éppen rendelkezésre álló alapanyagoktól függően mindig más lesz a végeredmény. Korábban már csináltam Bacon-lilahagyma- csirke  és csirke – juhtúró kombóval is.
 
A mostani pedig egy kolbászos – burgonyás lesz, ha árválkodik a hűtődbe egy kis bacon, vagy gomba ne habozz, vágd bele nyugodtan!

Alapanyagok nagy méretű kerek tortaformához:

Tésztához: 20 dkg liszt, 1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel), 10 dkg vaj + egy kicsit a sütőforma kikenéséhez, 1 nagy csipet só, bő fél deci víz

Töltelékhez: 1 szál kolbász felkarikázva, kb. 20 dkg burgonya, 2 tojás + a megmaradt fehérje, 2 dl főzőtejszín, friss petrezselyem, 1 kisebb fej vörös hagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors ízlés szerint, 1 csokor friss petrezselyem egy kicsit félre teszek belőle a díszítéshez

A tésztahozzávalóit összegyúrom, majd egy fóliába csomagolva beteszem a hűtőbe egy kb. 20 percre.

A töltelékhez a burgonyát megpucolom, felkockázom, majd összekeverem a tojással és a tejszínnel. A hagymát szálakra vágom és olajon üvegesre párolom a kolbásszal, majd a fokhagymát is hozzáadom. A hagymás keveréket a tejszínes burgonyához adom, amikor picit visszább hűlt, majd fűszerezem és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadom.

A tésztát kinyújtom és a kivajazott, kilisztezett formába terítem, majd a tölteléket beleöntöm és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütöm.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »