Recept Guru

Fehércsokis mousse tortácska – Élménydesszert

Kb egy hónapja már félig álomban néztünk egy főzőműsort, nem is tudom ki főzött, csak arra ébredtem fel, hogy Tibi annyit mondott, hogy “Na ilyen cuccot például csinálhatnál” Hát egy kekszes alapra töltött gyümölcsös túrós szépség volt az. Semmi másra nem emlékeztem, csak hogy kb. hogy nézett ki.

Másnap keresgéltem a meglévő receptek között, meg a neten és vagy 5 receptet vegyítve kialakult, hogy akkor mit is csinálok.

Mostanában figyelek a cukorra és szénhidrátokból is teljes kiőrlésűt szoktam használni, így még egy kicsit ezzel bonyolítottam a receptet.

Hát ez valami bombasztikusan jó lett, ez most tényleg annyira finom, mint amilyennek látszik, vagy még annál is jobb.

fehércsokis mousse tortácska fehércsokis mousse tortácska fehércsokis mousse tortácska

Hozzávalók:

Kekszes alaphoz:
25 dkg teljes kiőrlésű keksz, 20 dkg vaj

Krémhez: 30 dkg fehér csokoládé, 25 dkg mascarpone, 500 ml tejszín, 1 tasak habfixáló
Gyümölcsöntethez: 40 dkg vegyes erdei gyümölcs, 2 ek. diabetikus befőző cukor, 2 evőkanál víz

A kekszet aprítóban ledarálom, a vajat megolvasztom, majd az aprított keksszel összekeverem. Egy kb. 10 cm átmérőjű forma köré fóliacsíkokat teszek, vagy desszertgyűrűt is használhatsz  (olyan vastagságú fólia, vagy celofán kell, ami így megáll) választani, erre rásimítom a fóliacsíkokat, beleszórom a kekszes morzsát, majd a formával megdöngölöm. A fóliára azért van szükség, mert ez tartja majd a mousse-t, amíg megdermed. A kekszmorzsa tömörítésre pedig azért van szükség, hogy tömör, stabil legyen.

A fehér csokoládét felolvasztom gőz felett,  majd a mascarponét hozzákeverem. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A habot óvatosan a fehércsokis krémhez keverem, majd a tortácskákra elosztom. A desszerteknek hűtőben kb. 5-6 órát kell állni, de maradhat egy éjszakát is.

A gyümölcsöntethez az erdei vegyes gyümölcsből pár szemet a díszítéshez félre teszek, majd a többit a vízzel összemelegítem és hozzáadom a befőzőcukrot és még 2 percig főzöm. Félreteszem  hűlni, ezt elég csak a tálalás előtt a desszertekre önteni.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!