Az indiai konyhát általában kevésbé ismerjük, én az utóbbi időben kezdtem el ismerkedni vele. Ez az egyik első próbálkozás eredménye, nem is lett rossz, meg vagyok vele elégedve. Mindig elképzelem, ha egy autentikus indiai főkóstoló tányérjába került volna, vajon mit szólna?
Kb. gondolom azt, mint amit akkor éreztem, amikor külföldön kóstoltam gulyás levest. Még külsőre se hasonlított a mienkére, nem hogy ízben. Mindenesetre mi ezt finomnak találtuk, azért nem venném zokon, ha az indiai konyhában jártas olvasóim ellátnának egy két jó tanáccsal. Szóval ez egy európai változat és azért mi ettől rendkívül boldogok vagyunk. 🙂
Köretnek készített bulgurról pedig annyit, hogy ez mostanában az egyik új kedvencem, élettanilag nagyon szuper, egészséges szénhidrát. Bátran cseréld le te is az uncsi rizst bulgurra!
2 ek ghee (növényi olajjal helyettesíthető), 2 ek vaj, 4 db csirkemell, 2 db salotta hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 cm gyömbér, 1 ek garam masala (csapott), 2 ek citromlé, 1 kávéskanál chili pehely (vagy kettő, aki jobban bírja), 2 dl joghurt, 200 ml habtejszín, 1 doboz hámozott paradicsom, 1 kk görögszéna, 0.25 csokor koriander, só ízlés szerint, 1 teáskanál római kömény
A csirkemellet falatnyi darabokra vágom, a salottát, a fokhagymát és a gyömbért nagyon finomra vágom.
Egy nagyobb serpenyőben felmelegítem a ghee-t, és ráteszem a hagymát. Közepes lángon üvegesre pirítom, majd hozzáadom a húst és pár perc alatt fehérre pirítom, csak annyira, hogy legyen egy kis kérge. Hozzáadom a gyömbért és a fokhagymát is, 1-2 percig sütöm. Mehet rá az összes fűszer és a citrom leve, a vaj újabb 1-2 percre.
Hozzáadom a felkockázott paradicsomot, és kb. 10 percig főzöm. egy villával szétnyomkodom a paradicsomot (ha még nem lenne szétfőve). Hozzáadom a joghurtot és a tejszínt, elkeverem, és pár percig összefőzöm. Én most bulgurt kínáltam mellé köretnek, amit a szokott módon készítettem,, végül tálaláskor aprított korianderrel megszórtam.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: