A hétvégén itt volt nálunk a húgom, valami olyan sütit kellett keresnem, amibe relatíve kevés gyümölcs van, vagy legalábbis nem látszik. Nos, a francia citromkrémes linzertortácskákban nem kevés citrom van, de annak csak a leve, meg a héja, ezért úgy döntöttem ez még megfelel a kritériumoknak. Pár éve csináltam egyszer már ilyet, csak akkor nem ilyen cuki kis tortácskákat, hanem a hagyományos egész tortát. Akkor is elég nagy sikere volt. Teljes kiőrlésű lisztkeverékkel, mandulaliszttel és édesítőszerrel készítettem, így teljesen diétabarát lett. Egyetlen bűnözés van benne, azok a tündéri kis habcsókocskák a tetején, na hát abban bizony van cukor, különben nem karamellizálódott volna ilyen szép barnásra.
Elkészítheted ezt is édesítőszerrel, fel tudod verni habbá, csak nem barnul meg.
Hozzávalók:
Tésztához: 80 g zabliszt, 80 g teljes kiőrlésű tönköly liszt, 40 g mandulaliszt, 120 g vaj, 80 g eritrit, 1 tojás, 1 csipet só
A tésztát alaposan összegyúrom, amíg sima nem lesz, majd fóliába csomagolom és 20 percig hűtőben pihentetem. A sütőt előmelegítem 180 fokra, gázsütő (6-os fokozat), majd kivajazom és kilisztezem a lapos sütőformát és a kinyújtott tésztát belesimítom, majd egy villával megszurkálom, hogy ne púposodjon fel, és 10 percig vakon sütöm. Lehet használni a vakon sütéshez sütőgyöngyöket, vagy szárazbabot, így garantáltan nem emelkedik fel a tészta.
A töltelékhez kinyomom a citromok levét, az eritritet a tojással habosra keverem, hozzáadom tejszínt, végül a citromlevet. A krémet a tésztára öntöm, és vissza teszem sülni 30-40 percre.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Örülök, szólj, ha te is elkészítetted. 🙂
Köszi, örülök, hogy tetszik 🙂
nagyon jól néz ki…jöhet 🙂