Recept Guru

Napindító császármorzsa – Erre te is rákattansz majd!

Most a császármorzsa receptjeim újabb változatát olvasod, azt gondolom, talán egy időre leállok majd az újak kitalálásával, aztán ki tudja… lehet hogy újabb ötlet pattan majd ki a fejemből.

Tehát ismétlésként: indultam a hagyományossal, majd jöttek a reform receptek, amiből eddig kettő volt, egy általam közepesnek minősített zabpelyhes és egy korpa+tönkölydarás, ami már nagyon finom volt.  Ez pedig itt most a harmadik.

Ezúttal a szénhidrát mennyiségét még lejjebb vettem és hogy tartalmasabbá tegyem belekevertem egy kis túrót, valamint diót is. Ez a verzió így már reggelire is tökéletes választás akár, már ha van köztetek olyan elvetemült, aki nekilát reggel császármorzsát készíteni. Általában hétvégén fordul ez elő velem, de volt már példa hétköznap is. Ez van, ha felébredek és ezt ennék, akkor mit lehet tenni? Megadom az esélyt magamnak, hogy jól induljon a napom.

Tehát még egyszer, ha nyűgös vagy reggel, semmi normálisat nem kívánsz enni, akkor egy szuper finom reggeli elég motiváció lehet. Nekem bejött 🙂

császármorzsa túróval

Hozzávalók: 80 g zabkorpa, 60 g túró, 2 db tojás, 50 g puha vaj, 1 ek olaj, 250 g tejszín, 100 g darált dió, 50 g eritrit, vanília, citrom héja, 1 csipet só

Tálaláshoz: hozzáadott cukor nélküli barack lekvár, porrá őrölt eritrit

A tojások sárgáját az eritrit és a vaj felével habosra keverem, majd hozzáadom a tejszínt és az összetört túrót, végül a sót, a vaníliát és a citrom héját is. Végül a korpát és a darált diót is  a tejszínes masszához keverem. A tojásfehérjét pedig az eritrit másik felével habbá verem, majd óvatosan a tojásos masszához adom. Egy serpenyőben az olajat és a maradék vajat lassú fokozaton megolvasztom, majd beleöntöm a masszát, majd így hagyom sülni kb. 5 percig, utána néhányszor megkevergetve morzsásra pirítom.

Tálaláskor én csak porrá tört eritrittel megszórva tálaltam, lehet tenni rá természetesen baracklekvárt is.

Megjegyzés: ha esetleg érzékeny vagy a zabfélékre cserélheted búzakorpára, csak figyelj, annak 17/ 100 g a CH-ja

Ebből a változatból egy adag (300 g) szénhidráttartalma kb 26 g.

Ebben a formájában a legjobb választás reggelire fogyasztani!

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!