Vacsoraötletek után kutakodtam, amikor Török Eszter könyvében találtam egyfajta zöldségtócsni receptet. Kicsit módosítottam rajta, a burgonyát édesburgonyára, a cukkinit pedig uborkára cseréltem, olyan egyszerű oknál fogva, hogy ezek voltak itthon. Az édesburgonya még egy kicsit jobb is a hagyományos burgonyánál, persze annak, aki szereti. Azt már tudhatod rólam, hogy én bizony szeretem, hiszen van már pár receptem, amiben használom.
Kell hozzá valami, amibe lehet mártogatni, kicsit felfrissíti. Na, nem mintha nem lenne benne elég zöldség, csak egy kis friss citromos remoulade mártás még fokozza az élvezeteket.
Hozzávalók:
200 g sárgarépa, 200 g uborka, 100 g édesburgonya, 2 tojás, 1 kis fej hagyma, 90 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt, vagy bármely hasonló jófajta liszt (pl. zabliszt), só bors ízlés szerint
Toppinghoz: 2 ek cukormentes majonéz, 2 dl tejföl, kb 4 db közepes csemegeuborka, kb 1 teáskanál frissen kinyomott citromlé
A tócsnihoz a répát és az édesburgonyát megpucolom, majd lereszelem. Az uborkát csak megmosom és hozzáreszelem. A hagymát nagyon apróra vágom, majd az egészet összekeverem és megsózom, hogy az uborka levet engedjen.
Kb. 10 perccel később kinyomkodom a levét jó alaposan, majd hozzáadom a tojásokat és a lisztet, végül lapos pogácsákat formázok belőle és kevés olajon serpenyőben kisütöm.
A Remoulade mártáshoz az uborkát lereszelem, majd a tejföllel és a majonézzel összekeverem, pici sóval és pár csepp citromlével ízesítem.
A teljes adag szénhidráttartalma 77,6 g
Mentés
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek