Egyik kedvencem a gombapaprikás, főleg, ha nokedli jár mellé. Sőt úgy is mondhatnám, hogy nekem igazából csak ez a párosítás jön be, főtt rizs és főtt tészta opciók ebben az esetben nem játszanak. Mostanában, hogy módosítottam az étkezésemen, kiesett a pixisből egy időre a nokedli. Kis kihagyás után viszont óriási volt az öröm, amikor az alternatív zablisztből készített változatot finomnak találtam. Tényleg, a színén kívül nem sok mindenben különbözik az általánostól, persze ha nagyon akarunk különbséget találni biztosan lehet, de én így is rendkívül elégedett vagyok vele.
Ránézésre is láthatod, hogy elég jól néz ki, nem lettek annyira gömbölyűek a galuska szemek, kizárólag azért, mert miután neked is kihangsúlyozom, hogy rendkívül kevés víz kell hozzá, én egy kicsivel többet tettem. Nem a világvége, csak látod, hogy hosszúkásabbak lettek.
A gombapaprikás pedig tudja mindazt, ami elvárható tőle, ez most egy egyszerű változat, fehér csiperkéből készült.
Hozzávalók:
Gombapaprikáshoz: 4 nagy fej vöröshagyma, olaj, 500 g fehér csiperke, olaj, só , fűszerpaprika, bors, kb. 4 dl tejföl (alternatív megoldás a görög joghurt)
Zabnokedlihez: 300 g zabliszt, 5 tojás, 2 csipet só, nagyon kevés víz
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom, majd mehet bele a fűszerpaprika (én úgy szeretem, ha szép színe van, így 4 -5 púpozott mokkáskanállal mehet bele), ekkor a tűzről lehúzom, kicsi vízzel felöntöm.
Hozzáadom a megpucolt és felszeletelt gombát, a tönkjét is bele lehet vágni nyugodtan. Közepes lángon főzöm, amíg meg nem puhul, majd felöntöm a tejföllel.
Tejföl helyett jó lehet a görög joghurt is, melyet akár otthon te is elkészíthetsz a következő módon. Egy megfelelő méretű szűrőt bélelj ki konyhai papírtörlővel, majd öntsd bele a normál natúr joghurtot. Tegyél alá egy edényt, amibe a savó csepeghet. Így hagyd állni egy éjszakát. Azért nem normál módon használjuk a natúr joghurtot, mert a savó tartalma miatt furcsán savanykás lenne a paprikás.
A nokedlihez a hozzávalókat összekeverem, majd a szokásos módon galuskát szaggatok belőle.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: