Recept Guru

Teknős kalandok – Periklész a konyhában

Most egy olyan történetet mesélek el, amilyet eddig tőlem még biztos nem hallhattál. Valamikor a zakynthosi nyaralás közben kezdődött a teknősök iránti rajongás. Zakynthos szigetén igazi élmény volt, nem csak a szuvenír shopok voltak tele a porcelán, plüss, meg mindenféle egyéb teknősös reklámtárggyal, hanem itt valós élethelyükön lehetett megfigyelni őket. Itt hosszasan részleteztem, hogy kisebb fennakadások után mennyire jó szállásunk lett végül. Mi vagyunk talán az egyetlenek, akik képesek nyaraláson hajnalban felkelni, hogy kukkerrel figyeljük a teraszról a kis teknősöket, mert bizony láttuk őket, ahogy a kis fejüket kidugták a vízből.

teknősles

Ezt követően hajós teknősles túrára mentünk, majd azt ezt követő nap volt az egész hét csúcspontja, amikor egy kedves házaspárt sikerült belehajszolnunk szintén a teknős lázba, béreltünk egy kis csónakot közösen és lesz ami lesz címszóval bementünk jó pár száz méterre a parttól, majd ugrás a vízbe!

Szóval ismétlem, még mindig nem tudom elhinni, hogy valóban én voltam az, aki beugrott a mély vízbe mindössze egy vízálló tokkal rendelkező telefonnal, na meg volt rajtam egy mentőmellény és szemüveg, meg légzőcső, csak hogy a csónakban maradók is nyugodtak legyenek 🙂 Jött is a kicsike, úsztam utána ahogy csak bírtam. Na gondoltam jól felkészültem, mert még egy békatalp se volt rajtam, így aztán nem sok esélyem volt utolérni. Én meg csak úsztam és úsztam, az adrenalin meg dolgozott és közben még filmeztem is. Az én kis teknősöm meg halál nyugodtan és hihetetlenül kecsesen kalimpált a kis lábaival és minden alkalommal kétszer annyit haladt, mint én.

Innen hát ez az enyhe rajongás, mint például ez a kedves, egészen csúnyácskán gülü szemű plüss teknős, amit Luca húgocskámnak hoztunk ajándékba. A képen személyesen Periklész látható, aki első alkalommal mutatkozik nagy nyilvánosság előtt, miközben palacsintasütéshez készülődünk vele.

Ha most megpróbálnám magunkat kívülről nézni, akkor azt gondolnám, hogy az ilyen csajokra szokták mondani, hogy talán elgurult a gyógyszerük?

Adriána nővérkémnek is van egy teknősös kalandja, de emiatt Ő inkább kerüli ezeket az állatokat. Ezt csak nagyon röviden írom le, mert nem szeretnék senki türelmével játszani. Középiskolai sztori, Balatonalmádiban a kéttannyelvű gimnáziumban néha kiengedik egy kis sétára az iskola kabala ékszerteknőseit, az én nővérkém pedig egy ilyen alkalommal szegény nagyon megijedt, nem számított rá és az ijedtségtől nekicsapta a kezében lévő könyveket az asztalnak. Olyan szerencsétlenül, hogy az asztal élének csapódott és sajnos egy csontdarabka letört az ujjából, be kellett gipszelni. Az ijedtség után viszont vicces volt, mert az ujját kampósan hajlítva gipszelték be, így vagy hat hétig ezen röhögtünk 🙂

Most pedig akkor jöjjön egy recept, amerikai típusú, sűrű palacsintatésztát készítünk, majd leírom hogyan lehet teknős formájúra sütni.

teknős palacsinta teknős palacsinta  palacsintateknős palacsinta

Így készítheted el te is, ha megtetszett:

Hozzávalók: 125 g durumliszt, 1 tk. sütőpor, 1/4 teáskanál só, 2 teáskanál 1:4 édesítőszer, 130 ml tej, 1 nagy tojás, 2 teáskanál vaj, + a sütéshez

Elkészítése: a hozzávalókból nagyon sűrű masszát készítek a szokott módon, majd a palacsinta sütő közepébe öntök egy kisebb mennyiséget, nagyjából kör alakban, majd a négy kis lábat és a fejét is elkészítem szintén kis tésztacseppekből, megfordítom, a másik felét is szép barnára sütöm, majd a szokott módon lekvárral, mogyorókrémmel, vagy túróval fogyasztom.

Első alkalommal egyébként úgy lett ilyen alakú, hogy a tészta elfogyásakor az utolsó darabot ilyen véletlenszerű alakra formáltam. Na ilyenkor jöhetnek a pszichológusok, ki minek látja az adott formát? Inkább ne, ne analizáljon engem senki, abból csak a baj van.  Nekem arról abban a helyzetben a teknős ugrott be és kész.

Jó étvágyat hozzá, akármilyenre is sütöd! 🙂

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!