Recept Guru

Narancsos madártej pirított mandulaszeletekkel

Nem volt kedvem ma sok időt tölteni a konyhában, így a desszertet is ilyen gyorsan letudtam, madártejet készítettem még reggeli után, ebédig pedig tökéletesen lehűlt a hűtőben.

Mindenki szereti, így most is nagy sikere volt, kipróbáltam, hogy egy kevés narancshéjat is reszeltem bele. Nagyon jól passzolt hozzá. Próbáld ki te is egy kevés citrom, vagy narancs héjjal!

DSC_1370

Hozzávalók 4-6 adaghoz:

0,5 l tej, 4 tojás, 1/2 rúd vanília, 2 ek negyedannyi édesítőszer, 1 bio narancs héja lereszelve

Tojáshabhoz: a tojások szétválasztásából 4 tojás fehérje és 2 ek. negyedannyi édesítőszer

Díszítéshez: 1 marék szeletelt mandula

A tejet felteszem melegíteni egy lábosban a vanília kikapart magjaival, valamint az édesítő felével. A tojásokat szétválasztom és a sárgáját kikeverem az édesítő másik felével. A tejet a tűzről lehúzom, majd folyamatos kevergetés mellett lassan belecsurgatom a kikevert sárgáját és alacsony lángon addig keverem, amíg besűrűsödik, majd hozzáadom a narancshéjat.

A mandulaszeleteket száraz serpenyőben folyamatosan kevergetve, rázogatva aranybarnára pirítom.

A tojáshabot egy mikrózható edényben az édesítővel habbá verem, majd mikróban 1 perc alatt teljes fokozaton saját gőzében megfőzöm.

A madártejet üvegkelyhekbe tálalom és rászaggatom a habot végül megszórom a pirított mandulapehellyel.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!