Nálam még javában tart a málnaszezon, a mai desszertem ezért málnás panna cotta volt. És rögtön arra is van egy tippem, ha az irodába, vagy kirándulásra vinnéd magaddal ezt a desszertet. Nincs más dolgod, mint a poharak helyett ezúttal csavaros tetejű kis üvegekbe töltsd a finomságokat. Arra figyelj, hogy nyáron melegbe hűtést igényel a tejszín miatt.
Rétegezheted többszörösen is, ahogy például ebben a receptben láthatod, vagy a natúr tejszínt díszítheted akár csak friss gyümölccsel is, mint ahogy például ebben a gyümölcskavalkádos receptemben látod
Így készítsd el, ha tetszett az ötlet!
Hozzávalók (2-3 adaghoz): 250 ml habtejszín, 5 g zselatin, kifogytam a vaníliarúdból, így most 1 tasak vaníliás nyírfacukrot használtam, 1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer (DW negyedannyit használtam), 250 g málna, 2,5 g zselatin, 1 ek citromlé
Díszítéshez: tetszés szerint friss málna, ribizli, mentalevél
A zselatint egy pici vízben feloldom (kb. fél dl), a tejszínt forróra melegítem és hozzáadom a zselatin és elkeverem benne a vaníliás cukrot és az édesítőt, majd az üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem pihentetni minimum 3 óra szükséges, míg a gyümölcsréteg ráönthető, 4-6 óra szükséges a teljes dermedésig.
A gyümölcspüréhez a málnát a citromlével egy rúdmixer segítségével pürésítem, majd hozzáadom a vízben feloldott zselatint és az egészet egy kicsit összemelegítem, hogy meleg legyen. Nem kell forralni. A gyümölcsöt a tejszínrétegre öntöm és megint minimum 3 órát pihentetem.
Pár szem friss málnával, ribizlivel és mentával díszítem.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: