Nem fogod elhinni, de újabb császármorzsa finomsággal készültem, így ez már a repertoárom ötödik tagja. Ezúttal a csodás kölessel próbáltam ki. Amúgy a kölesnek számos jó tulajdonsága van, érdemes rendszeresen fogyasztani. Egy korábbi receptemben írok róla bővebben pozitív tulajdonságairól, itt nézheted meg.
Nekem a klasszik sárgabaracklekvárral ízlik a legjobban, de ez ízlés kérdése, remek lehet szilvalekvárral, vagy például egy savanykás csipkebogyóval is. Nálam átment a vizsgán, felvettem a listámra az biztos.
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg köles, 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (DW negyedannyit használtam), 1 db citrom, 4 db tojás, 2,5 dl tej, 12 dkg vaj, tálaláshoz a jól bevált sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A kölest 2,5 l vízben egy csipet sóval megfőzöm és hagyom egészen kihűlni. A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kevés édesítővel kemény habbá verem. A kölest liszttel, a tojások sárgájával és a maradék édesítővel és a tejjel összekeverem, hozzáadom a lereszelt citrom héját is. A keveréket a felvert hab 1/3 részével meglazítom, majd a többi habot már óvatosan keverem hozzá. Egy serpenyőben felolvasztott vajon közepes hőfokon kb 4 percig keverés nélkül sütöm, majd átkeverem, a kanállal darabokra szaggatom és készre sütöm. A császármorzsát édesítőszerrel meghintve és házi sárgabaracklekvárral tálalom.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: