Gyors vendégváró ötletnek remek lehet egy finom, baconnel tekert sült csirkemáj, azaz a St. Galleni csirkemáj. Tényleg gyorsan elkészül és partifalatnak is remek, mert csak apró falatokról van szó. Kiegészíthető többféle salátával, vagy például olyan zöldségpogácsával is, amit a képen látsz, ennek a receptjét itt találod.
A mi családunkban nagy hagyománya van, Apukámtól tanultam a receptjét, nálunk Ő a mestere ennek a ételnek. Ráadásul egy kedvenc poén is kötődik hozzá, hiszen amikor már mindenki jóllakott meg lehet számolni, kinek hány pálcika van a tányérján.
Egy párbeszéd a vendég és a vendéglátó között, ami most eszembe jutott. Ezt mindenkivel el szoktuk játszani 🙂
Vendéglátó: Vegyél még nyugodtan!
Vendég: Köszönöm, ettem már kettőt.
Vendéglátó: Volt az öt is, de ki számolja? Ha-ha-ha
(Nem mondjuk, de gondoljuk)
Hozzávalók: 500 g csirkemáj, bors, majoránna, bors, 20-25 dkg bacon
A májakat megtisztítom a hártyától és az egyéb oda nem illő dolgoktól, epe, szív stb. Csak a máj maradjon!
A nagyobb darabokat félbe szoktam vágni, de hagyhatod egészben is, borsozom és majoránnával megszórom, majd bacon csíkokba tekerem. Ha hosszabbak a csíkok, akkor félbe is vághatod.
Sütőben 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt kisütőm. Közben érdemes figyelni, nehogy túlsüljön és kiszáradjon.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: