Recept Guru

Panna cotta kajszilekvárral – 10 perc alatt a konyhában

Este volt fölös 10 percem, rengeteg energiám, meg egy kis tejszín és friss baracklekvár. 🙂

Na jó ebből az energia természetesen nem igaz, de nagyon megkívántam a mi kis lusta asszony desszertünket. Tibi szerint ezt a desszertet csak azok csinálják, akiknek elgurult a gyógyszerük. Na ne ijedj meg, csak az epres rétegelt változat után emlegeti ezt, egy kicsit azt hiszem mély nyomott hagyott benne. Az összes panna cotta receptet pedig itt találod.

Tényleg hihetetlenül egyszerű az alapváltozat, nem véletlen vettem rá magam este, hogy másnapra összedobjak egy kis finomságot.

barackos panna cotta panna cotta

Nos így fogj hozzá, ha megtetszett a recept:

Hozzávalók (2-3 adaghoz): 250 ml habtejszín, 5 g zselatin, egy kb. 1 cm-es vaníliarúd (ha nincs, akkor aroma),  1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer (DW negyedannyit használtam), 250 g kajszibarack lekvár, 2,5 g zselatin

Díszítéshez: tetszés szerint friss mentalevél

A zselatint egy pici vízben feloldom (kb. fél dl), a tejszínt forróra melegítem és hozzáadom a zselatin és elkeverem benne a vaníliás cukrot az édesítőt és a vaníliarúdból kikapart magokat, majd az üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem pihentetni  minimum 3 óra szükséges, míg a gyümölcsréteg ráönthető, 4-6 óra szükséges a teljes dermedésig.

A lekvárt összepürésítem, majd hozzáadom a vízben feloldott zselatint és az egészet egy kicsit összemelegítem, hogy meleg legyen. Nem kell forralni. A gyümölcsöt a tejszínrétegre öntöm és megint minimum 3 órát pihentetem.

Másnap délután büszkén vedd elő az uzsonnádat, te leszel a legmenőbb vele! 🙂

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!