Még kell egy kis barackos süti, amíg lehet kapni finom sárgabarackot! Ez a galette lehet talán az egyik leggyorsabb változata egy ilyen desszertnek. Ugyanilyen jellegű meggyes, almás és szilvás pitéket készítettem már, azoknak is nagy sikere volt. Lényege, hogy a vékonyra nyújtott tészta közepére halmozom a gyümölcsöt, majd a szélét ráhajtom és így megsütöm. Természetesen teljes kiőrlésű liszttel és édesítőszerekkel készítettem.
Délutáni kávé mellé a legjobb, remek uzsonna lett belőle. Extraként jó ötlet lehet mellé egy gombóc vanília fagyi, ha akad otthon fejeld meg vele!
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 1 tojás, 6 ek cukornak megfelelő édesítőszer (én DW 1:4-t használtam), 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, pici hideg víz, ha szükséges, 1 csipet só,
Töltelékhez és a díszítéshez: kb. 40 dkg sárgabarack, 10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer, 1 tojás sárgája, 10 dkg szeletelt mandula, tálaláshoz egy kevés porcukor helyettesítő (DW-t használtam ehhez is)
A hozzávalókból összegyúrom a tésztát, majd fóliába csomagolva hűtőben kb. 20 percet pihentetem. A tésztát kinyújtom,én egy nagyobb és egy kisebb pitét csináltam belőle. A barackot magozom, édesítem, majd a tésztára pakolom, behajtogatom és a felhajtott részeket tojássárgájával megkenem és rászórom a mandulát a és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt finom, aranybarnára sütöm, majd tálaláskor porcukor helyettesítővel szórom meg.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.