Recept Guru

Barackos moussetorta – Villámgyors nyári finomság

Pár napra nyaralni jöttünk a családdal, ide a világvégére. Jó értelemben világvége, mert a Tolna megyei Ozora falun túl, a kerekerdő közepén van egy kis családias horgásztó néhány házzal, grillező és bográcshelyekkel, valamint egy medencével. Térerő csak egy ponton van, wi-fi van, de csak módjával, hogy az ember kiszakadjon a megszokott mókuskerékből. 

Erre a helyre járunk a férjem családjával már negyedik éve, ahova mindenki csak a legszükségesebb dolgait hozza. Mondom csak a legszükségesebbeket! Így tettünk mi is, így végképp nem értem miért kérdezte meg a szomszéd otthon, hogy talán költözünk? Képet nem mutatok, mert higgyétek el, nem adná vissza a hangulatot. Annyit csak, hogy két normál méretű autóval vonultunk le, plafonig megpakolva.
A most következő süti kicsit eszközigényes, mert habverő és tortaforma is kellett hozzá, de nincs mit tenni, ha ezt álmodta meg az ember.

Barackos mousseMousse torta20160819_174636

 

Hozzávalók:
Kekszes alaphoz: 25 dkg kekszmorzsa, 20 dkg vaj
Krémhez: 25 dkg mascarpone, 30 dkg fehércsoki, 500 ml habtejszín, 1 tasak habfixáló, édesítés ízlés szerint (a fehércsoki édes, de a ennyiben szeretnéd édesíthetsz még rajta)
Díszítéshez: 3 nagyobb őszibarack, 1 tasak tortazselé
A vajat megolvasztom és összekeverem a kekszmorzsával, majd a sütő papírral kibélelt tortaforma aljába egyenletesen eloszlatva nyomkodom és hűtőbe teszem.
Közben a fehércsokit megolvasztom, mivel kicsit kényesebb, mint egy sima étcsoki, az alábbi két bevált módszerem közül javaslom valamelyiket.
1. Vízgőz felett, egy lehetőleg fém edénybe tedd a csokit és így kevergesd! Az edény ne érjen bele a vízbe és ne forrjon már!
2. Egy kevés forró tejszínbe apránként tördeld bele a csokit!
Mikróban való olvasztást nem javaslom, mert a hirtelen hő hatására a csoki „megég”, nem olvadt lesz, hanem becsomósodik, így nem használható.
Az olvasztott csokiba keverem a szobahőmérsékletű mascarponet. A tejszínt a habfixálóval a zacskón lévő leírás szerint habbá verem, majd több részletben belekeverem az olvasztott fehércsokit.
A krémet a kekszes alapra töltöm, majd hűtőben 4 -6 órát pihentetem. A barackszeletekkel beborítom, majd az elkészített tortazselével borítom. kb. fél órát pihentetem még, amíg a zselé megdermed.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!