A múltkori sikeres kacsamellebéd után úgy döntöttem most a combját próbálom ki. Ez azért olyan nagy szó, mert eddig nem nagyon szerettem a kacsahúst, vagy nem tudtam róla. Az állat rosé módra elkészített melle után a combját 6 órán át konfitáltam a sütőben. Adjuk meg a módját! Tekintve, hogy szép, hosszú, elhúzódó kirándulós őszi időnk van, nem nagyon vagyunk itthon hétvégén se, így a főzést valahogy nagyon ügyesen kell megoldani! A titkom pedig a következő: éjfélkor, lefekvés előtt bedobom a kacsát a 90 fokra előmelegített sütőbe, majd beállítom az ébresztőt 6 órára, hogy kivegyem a hihetetlen puhára sült combokat. Nincs más dolgom, mint visszafekszem, majd ebédre megcsinálom a köretet hozzá.
Van egy kicsit vicces része annak, amikor az ember éjfélkor sütni kezd, megy egész éjszakán át, majd reggel lekapcsolja.
Nem bírtam amúgy ki, hogy ne kóstoljam meg. Fogadjuk, hogy még nem ettél reggel hatkor kacsacombot. 🙂
Hozzávalók 4 főre:
4 db kacsacomb, kb. 1 kg kacsazsír, só, bors, 500 g kockatészta (én teljes kiőrlésű fodros tönköly kockát használtam), 1 kg káposzta, 4 kanál cukor, 1 csokor friss snidling (elhagyható)
A combokat sózom, borsozom, majd belerakom egy mély sütőtálba, ráöntöm a zsírt, annyit, hogy ellepje. 90 fokra előmelegített sütőben 6 órán át konfitálom. Az eljárás lényege, hogy úgy sütünk zsírban, hogy az éppen csak gyöngyözik, nem bugyog, nem forr. Így magára is hagyhatjuk éjszakára, nincs vele gond.
A körethez a káposztát négy részre vágom, a torzsája eltávolítása után lereszelem, pontosabban nem én, mert újabban egyre jobban fáj az ízület a kezemben, így igyekszem kímélni. Az én drága férjem segített nekem, ha már nem kaptam előre lereszelt káposztát és az aprítógépem kapacitása sem erre a mennyiségre lett tervezve. A káposztát besózom, majd kb. 20 perc pihentetés után kinyomkodom a levét.
Mivel van egy jó adag kacsazsírunk, 4 evőkanál olvasztott kacsazsíron felolvasztom a cukrot, majd amikor karamellizálódott hozzáadom a káposztát is és így kevergetem, megsózom. Végül kifőzöm a tésztát kifőzöm és a kettőt összeforgatom.
A kacsacombra 180 fokra előmelegített sütőben kb. rámelegítek, hogy a bőre szép ropogósra piruljon.
Tálaláskor apróra vágott snidlinggel megszórom. Tipp: én az ilyen aprításokhoz tartok a konyhában egy ollót, sokkal gyorsabban elkészülök vele és apróbbra is tudom vágni ezzel a módszerrel.
Nálunk nagyon nagy sikere volt.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: