Recept Guru

Bulgurkoch forró bogyós gyümölcsöntettel

Egészséges szénhidrátos agymenésem újabb állomása, a rizskochot átalakítottam bulgurra.  A bulgurról már írtam néhányszor, igazán jó, egészséges alapanyag. A rizst teljes mértékben helyettesíteni lehet vele, itt találod a korábbi bulguros receptjeimet.

A barna rizs is teljesen megfelelő lenne ehhez a desszerthez, de jóval több a macera vele, tovább kell főzni, viszont most gyorsan kellett valami desszerttel előállnom, így esett a választás most a bulgurra. Tekintve, hogy nálam már nagyon ősz van, ez számomra azt jelenti, hogy a meleg desszerteknek itt az ideje.  

Aki esetleg nem szereti ezzel a gyümölcskavalkáddal, érdemes kipróbálni csokiöntettel, vagy pl vaníliasodóval is.

rizskoch bulgurkoch barna-rizskoch

140 g bulgur, 4 dl tej, 100 g cukornak megfelelő édesítő (negyedannyit használtam), 1/4 vaníliarúd (1 tk. aromával helyettesíthető), 1 citrom reszelt héja, 3 kis méretű tojás, 1 csipet só, 1 teáskanál tk. tönkölyliszt,  25 g vaj + 1 teáskanálnyi,

Tálaláskor: porcukor helyettesítő negyedannyi

Öntethez: 500 g vegyes erdei gyümölcs tetszés szerint (téli időben fagyasztott) + nekem volt még egy kevés eper is a fagyasztóban, pici édesítőszer

Elkészítés:

A bulgurt felöntöm a tejjel, beleteszem a vaníliarudat és a kikapart magjait, valamint az édesítőt és puhára főzöm, amennyiben szükséges lehet hozzá önteni még  egy kevés tejet. Nem egyforma minden bulgur, így a főzési idejük is eltérhet. A végére egy puha ragacsos masszát kell kapni, hozzákeverem a citromhéjat. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját habosra keverem a vajjal és a bulgurhoz adom. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan ezt is a bulgurhoz keverem. Az egészet egy 17 x 22 cm-es sütőformába öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm.

A gyümölcspüréhez az epret rúdmixerrel összetöröm, majd hozzáadom a többi gyümölcsöt is, kicsit édesítem és összeforralom.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!