Tekintve, hogy Halloween van, na meg persze sütőtökszezon, a hétvégére a leggyorsabb sütimegoldásom egy ilyen cupcake volt. Imádom, hogy a sütőtöktől szuper szaftos a tésztája, tényleg nagyon odavagyok érte, így ilyenkor mindig elhatározom, hogy minden létező piskótát így kellene készíteni, hiszen annyira finom lett. Persze azért nem állhat sütőtökből a világ, azt hiszem a családtól is megkapnám a magamét, ha én minden piskótát sütőtökösre csinálnék. Na mindegy azért ha mindent nem is, de most jó alaposan kihasználom a szezont.
A sütőtök és az őszi sütik közös velejárói a finom fűszerek, így ehhez a sütihez csináltam egy saját fűszerkeveréket.
Tekintve, hogy valami csicsának a tetejére is kell kerülnie, mi már is passzolhatna jobban a fűszeres piskótához, mint egy narancsos fűszervaj halom.
Hozzávalók: 32 dkg zabliszt, 1/2 tk só, 1 csapott ek sütőpor, 1/2 tk szódabikarbóna, 100 g vaj, 15 dkg cukornak megfelelő édesítő (negyedannyi), 2 tojás, 100 ml tej, 20 dkg sütőtök püré, 2 narancs leve és 1 narancs héja
Fűszerkeverékhez: 1 tk fahéj, 1/2 tk szerencsendió, 1/2 tk gyömbér, 1/2 tk szegfűszeg
Díszítéshez: 200 g vaj, 50 g cukornak megfelelő édesítőszer (negyedannyi porcukor helyettesítő), 1 narancs lereszelt héja
A narancsokból bio, kezeletlen változatokat használjunk, mert a vegyi anyagot nem tudjuk a gyümölcsről eltávolítani.
Összekeverjük a száraz alapanyagokat, a lisztet, a sütőport a szódabikarbónával és a fűszerekkel.
A puha vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat, a tejet és a sütőtökpürét és narancs levét és héját.
Ezt összepürésítem rúdmixerrel, majd apránként hozzákeverem a lisztes keveréket.
A muffin sütőbe adagolom a tésztát, úgy hogy kb a 2/3-ig érjen, majd 190 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt készre sütöm.
A díszítéshez a puha vajat kikeverem az édesítővel, habzsákba töltöm csillagcsöves kinyomócsővel, majd apró ki rózsákat formázok vele a sütik tetejére. Végül citrushámozóval szép hosszú csíkokat húzok a narancsból dekorációnak.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: