Recept Guru

Zabpalacsinta csokis mandulakrémmel – Mentes reggeli

Említettem már, hogy imádjuk a vasárnap reggeleket? Ilyenkor sokszor palacsinta a reggeli, amit ráérősen megeszegetünk, majd utána kipihenjük mindezt. Na persze azért nem minden vasárnap ennyire lazulós, de erre most szükségünk volt.

Tölteléknek a nemrég készített csokis mandulakrémet szántam, mert már itt volt az ideje, hogy valami értelmes dologhoz használjam fel, különben azt vettem észre, hogy csak rájárok a konyhába egy kiskanállal. Most egy időre a tej és gluténmentes korszakomat élem, kipróbálgatom, mit tud egy kókusztejszín, vagy például a mandulatej. Amúgy a látszat ellenére egész tűrhető dolgokról van szó.

A palacsinta is tej-, glutén- és cukormentesre készült, a mandulatejet magában kóstolva nem mondhatnám finomnak, de ez a palacsintában szerencsére egyáltalán nem érezhető.

A fotót látva így utólag akár azt is mondhatnám, hogy mintha egy kicsit elvakult lennék, merthogy nem elég, hogy reggel palacsintát süt az ember, utána még csokicsíkozással, meg mandula pirítással is szívatja magát. Viszont ha úgy nézzünk, hogy arra ébredtünk, hogy a mi kis drága 7 kg-os Thomas cicánk (nem viccelek, tényleg 7 kg-os) dobbantónak használt minket, mert az ablakban meglátott egy maradat, akkor már egyáltalán nem tűnik mindez túlzásnak ugye? Persze volt, aki azért a csokicsíkozós, mandulapirítós tevékenységemet nem lájkolta annyira, ez van ha az ember felesége gasztroblogger 🙂 

csokis-mandulakrem vegan-mogyorokrem vegan-palacsinta

Hozzávalók a palacsintához (kb. 5-6 db): 20 dkg zabliszt, 2 dl növényi tej (kókusz, mandula, barna rizs), 2 dl szódavíz, 2 db tojás, 1 csipet só, 0,5 dl olaj + egy kevés a sütéshez

Hozzávalók a csokis mandulakrémhez (két kisebb üveg lesz belőle): 1,5 dl kókusztejszín, 2 ek semleges ízű olaj, 10 dkg hántolt mandula, 15 dkg glutén- és cukormentes magas kakaótartalmú csokoládé, ízlés szerint édesítés

Díszítéshez: 1 marék szeletelt mandula, 3 kocka csoki (ugyanaz, mint a krémhez), porcukorhelyettesítő

A mandulakrémhez a mandulát az olajjal egy aprítóban összedarálom (rájöttem, hogy az én gépem egy kicsit már elavult, nem  tudta teljesen krémesre pépesíteni), közben a kókusztejszínt felmelegítem és beletördelem a csokit, majd belekeverem a mandulapépet. És ez akkor így el is készült. Üvegekbe töltöm, persze közben kicsit kóstolgatom és hihetetlenül boldog vagyok, hogy saját gyártású csokis krémem van. Amúgy eredetileg ez török mogyoróval (kerek szemű) készült volna, de mandula volt itthon most. Az eredeti ötletet a Diéta és álmok blogon láttam, azt alakítottam át, vegánra.

 A palacsintához a megszokottak szerint csak egyszerűen összekeverem a hozzávalókat, amennyiben szükséges botmixerrel átkeverem az esetleges kis csomókat, majd palacsintasütőben kisütöm.

A mandulát száraz serpenyőben alacsony fokozaton aranybarnára pirítom, az olvasztott csokihoz a kis csokikockákat egy kisebb tasakba teszem, majd mikróban 2-3 rövidebb időre teszem be, ez idő alatt szépen megolvad.

A csokinál figyelni kell, nehogy a mikróban megégjen, mert akkor tönkremegy.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!