Mit főzz, amikor azt gondolod, hogy nincs otthon semmi? Saját tapasztalatból tudom, hogy jó, ha van talonban egy ilyen recept azokra az esetekre, amikor szinte a semmiből kellene valami gyors vacsorát, vagy ebédet prezentálni. Nos ilyenkor születnek a legjobb ötletek. Mindig előkerül a spájzból néhány finomság, akkor is, amikor azt gondoljuk nincs otthon semmi.
Tészta, sűrített paradicsom, halkonzerv, hagyma, fokhagyma és fűszerek kellenek hozzá. Gyorsan elkészül, mindössze 15-20 perc alatt tálalható is, így tipikus hétköznapi vacsora lehet, vagy nálunk például szombati ebéd volt.
Én már rá is kattantam, már vagy harmadszorra készítettem, amikor eszembe jutott, hogy még nem is fotóztam le.
Hozzávalók: 500 g tészta (én tk tönköly campanellet használtam), 400 g halkonzerv (nálam egy hering és egy szardínia volt), 400 g paszírozott (sűrített) paradicsom, 1 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, olaj, só, fűszerek: bazsalikom, oregano,
Tálaláshoz: friss bazsalikomot is használtam
Készítése: a tésztához felteszem főzni a vizet, mert mire elkészül a súgó is kész lesz. A mártáshoz a hagymát apróra vágom, egy kevés olajon megfuttatom, üvegesre párolom. Hozzáadom az áttört fokhagymát, majd a kézzel összetördelt halat és hozzáöntöm a paradicsomot is. Összefőzöm és 10-15 perc alatt el is készült. A tésztát hozzákeverem a szószhoz és tálalható.
A tésztához még annyi komment, hogy válassz valami hasonló formájút, fussili és farfalle szintén jó választás. Ezek a tésztafajták veszik fel a legtöbb mártást, ettől még finomabb lesz.
Friss bazsalikommal tálalom. Én a halhoz nem szoktam sajtot adni, de aki szereti tehet rá.
Tipp: amennyiben nem fogy el a teljes adag azonnal, akkor érdemes csak az éppen szükséges mennyiséget összekeverni, mert különben a tészta nagyon beszívja a levét.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Szia Beatrix, örülök érdeklődésednek. Konkrétan ezt a tésztát Olaszországban vettem, de itthon láttam például az Árkádban lévő Felföldi gasztroboltban és a Tesco tésztakülönlegességek (gourmet részleg) között is láttam ilyet, azt hiszen saját márkás volt, nem vagyok benne biztos.
Szia! Szeretnem megkerdezni, hogy hol tudtal campannelle tesztat venni. Regota ez a kedvencem. De csak a Vapianoban azoktam ilyet enni. B.