Szeretem a tejszínes és édes likőrféléket, remek ötlet a vendégeket fogadni vele. Ünnepekre pedig igazán alkalmi finomság. Még akár ajándékba is adható, pár hétig gond nélkül tárolható, ha egyáltalán megmarad addig. Még karácsonyra készítettem, ezt használtam például a mini képviselőfánkok töltelékéhez is.
Azért érdemes figyelni rá, mennyit iszunk belőle, mert bár nem érezzük, ebben ugyanaz a tömény alkohol van, csak kisebb koncentrációban.
Hozzávalók: 400 ml 3,5 %-os tej, 200 ml tejszín (30-32 %-os), 1 vaníliarúd és kikapart magjai, 120 g cukornak megfelelő édesítő, 4 db tojássárgája, 200 ml vodka, 120 g cukornak megfelelő édesítő
A tejet és a tejszínt összeöntöm a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű édesítővel. Felforralom, majd félreteszem.
A tojások sárgáját kikeverem a másik adag porcukorral és a forró tejet lassan, folyamatos keverés mellett a sárgájához öntöm. Kicsit hagyom állni, majd mehet bele az alkohol. Én most vodkát használtam, még a fehér rum is megfelelő.
Végül jól záródó csatos üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem. Azonnal fogyasztható, de ha állni hagyjuk az ízek még jobban összeérnek.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: