Azokkal a barátokkal, akikkel nem sikerült az ünnepek alatt találkoznunk valamilyen módon, most január első napjaiban koccintunk egyet mindenki egészségére. Arra gondoltam, hogy ezt most rendhagyó módon egy desszerttel egybevonva tesszük meg, vagyis a tuti befutó túrós palacsinta mellé egy tojáslikőrös sodót készítettem. Most nem azért, de szerintem óriási ötlet volt ez így tőlem, mindenkinek nagyon tetszett és ízlett is. Meg hát ugye még egy ok, hogy kedvenc likőrömet még több emberrel megkóstoltathassam.
Hozzávalók a palacsintához (kb. 5-6 db): 20 dkg zabliszt, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, 2 db tojás, 1 csipet só, 0,5 dl olaj + egy kevés a sütéshez
Töltelékhez: 250 g túró, 2 dl tejföl, 1 citrom, édesítés ízlés szerint, 0,5 cm vanília rúd, vagy 1 mk vanília aroma
Tojáslikőrös sodó: 1 tasak vaníliás pudingpor, 500 dl tej, 200 g tojáslikőr
Díszítéshez: édesítőszer, 1 citrom héja
A palacsintához a hozzávalókat összekeverem, rúdmixerrel szoktam még az egészet tökéletesen homogénná keverni. Hagyom állni kb. 20 percet, majd szokásosan serpenyőben kisütöm.
A sodóhoz egy nagyon kevés tejben a pudingport elkeverem, a többi tejet felforralom, majd folyamatos keverés mellett hozzácsorgatom a pudingos keveréket. Folyamatos keverés mellett besűrítem. Hagyom langyosra hűlni, majd újra átkeverem és hozzáöntöm a tojáslikőrt és rúdmixerrel összekeverem, hogy teljesen sima öntetet kapjak. Nem használtam hozzá plusz édesítést, mert a tojáslikőr is édes, de amennyiben szeretnél, akkor tehetsz.
A tojáslikőrt is magam készítettem, itt találod a receptjét.
A töltelékhez amennyiben a túró nagy darabokból áll, akkor egy szűrőn áttöröm, majd hozzákeverem a tejfölt, a vanília rúd kikapart magjait, az édesítést és belereszelem a citrom héját is, majd a citrom levét is kinyomom.
Megtöltöm a palacsintákat, tálalom a sodóval, végül a tetejét édesítővel megszórom és a citrom hosszúra reszelt héjával díszítem.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: