Halat enni jó dolog, egészséges, tele van csomó fontos ásványi anyaggal, olajokkal, vitaminnal. Egyszóval érdemes rendszeresen fogyasztani, a dietetikusok heti 1-2 alkalommal való fogyasztását javasolják. A mindenki által ismert sült halon, rántott halon és halászleven kívül sok más kreatív ötlet van. Idénre megfogadtam, hogy több halat fogok fogyasztani. Egy halpogácsa például azért jó ötlet, mert gyorsan elkészül, lehet otthon tartani hozzá mindig alapanyagokat, a felhasznált zöldségek és halfélék alapján pedig számtalan új receptre van lehetőségünk. Kezdetként én egy tonhal-szardínia-édesburgonya kombót készítettem friss citromos Remoulade mártással, friss snidlinggel. Köretként pedig jöhet mellé egy friss saláta, hiszen a halpogácsa már elég tápláló és kiadós lesz, az egészséges szénhidrátoknak köszönhetően pedig különösen ajánlott az egészséges konyha követőinek!
Hozzávalók:
500 g édesburgonya héjában megfőzve, megpucolva
240 g hal (vegyesen tonhal és szardínia)
1 tojás
3 ek. tk zabliszt
1/2 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
150 g tk zsemlemorzsa
Tálaláshoz, sütéshez:
20 szál snidling
3 dl tejföl
4 ek majonéz
1 ek citromlé
4-6 db közepes csemegeuborka
Az édesburgonyát még melegen összetöröm, hozzákeverem a halat, majd mehet bele a tojás a liszt, a petrezselyem valamint só és bors ízlés szerint. Ebből a mennyiségből kb. 7-8 db pogácsát formázok, zsemlemorzsába forgatom és serpenyőben olívaolajon kérget sütök rá, majd mehet a sütőbe 200 fokra kb. 20 percre.
Közben a tejfölt a majonézzel elkeverem, almareszelőn belereszelem az uborkákat, a citrom levével ízesítem majd tálaláskor a pogácsák tetejére adagolom és apróra vágott friss snidlinggel
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek