Recept Guru

Tiramisu zabcake – Szupergyors és egészséges!

Tiramisu rajongó vagyok, imádom ezt az olasz desszertet. Hihetetlen jó találmány, ahogy a kávés piskótadarabok keverednek a friss mascarponéval, a kakaópor pedig még extra ráadás rajta. Remek pohárdesszertként is el lehet készíteni. Egyébként ha jobban megnézzük egy hihetetlenül egyszerű desszertről van szó. Az eredeti receptben a mascarponéba tojás kerül, ami nyersen is marad, ezért van, aki egy kicsit tart tőle. Nyáron biztosan nem jó másnap is fogyasztani, gyerekeknek és kismamáknak is óvatosan ajánlott. Na hát ez a recept erre ad megoldást. Akik nem tűrik az eredeti receptek megreformálását, azok most ne figyeljenek! Nos igen, ezúttal a tojást kihagytam a krémből és finom házi tejszínhabbal helyettesítettem. Ez a változat könnyebben szállítható, adagolni is jóval egyszerűbb. Nem szeretném túl feszíteni a húrt, ha éppen a nyáladat csorgatod a képek nézegetésével, de most gondolj bele mennyire egyszerű elkészíteni. Akár ebéd előtt egy órával, vagy este nyolc órakor sincs késő nekiállni, hiszen tejszínt és mascarponét most már szinte minden kisebb üzletben is árulnak. A többi alapanyag pedig nagy valószínűséggel van otthon. Szóval hajrá, ha megtetszett!

tiramisuolasz-cupcaketiramisu-cupcake

Cupcakehez:

300 g zabliszt

1/2 tk só

1 csapott ek sütőpor

1/2 tk szódabikarbóna

100 g olvasztott vaj

150 g cukornak megfelelő édesítő (negyedannyi)

2 tojás

100 ml tejszín

Krémhez:

250 g mascarpone

90 g cukornak megfelelő édesítő (DW negyedannyit használtam)

250 ml habtejszín

1 tasak habfixáló

1-2 csepp vanília kivonat, vagy aroma

 

Összeállításhoz:

3 adag eszpresszó kávé

2 tk Marsala likőr

egy kevés natúr kakaópor a díszítéshez

 

Elkészítése:

Összekeverem a száraz alapanyagokat, valamint egy másik tálban a nedves alapanyagokat, végül a kettőt összekeverem és 12 db-os muffinsütőbe adagolom a tésztát, mindegyik forma kb. 2-/3-ig ér majd a tészta. 190 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöm, majd hagyom, hogy a sütőben hűljön le. 

A krémhez a tejszínhabot az édesítő harmadával összekeverem, majd a habfixálóval a tasakon szereplő leírás szerint habbá verem. A mascarponét a többi édesítővel a vaníliával és a tejszínhab harmadával robotgéppel jó alaposan összekeverem, majd a többi habot óvatosan hozzáadom, hogy ne törjem össze.

A sütiket kiveszem a formából és a sütőpapírokból, fejjel lefele forgatom és meglocsolom a Marsala likőrös kávéval. A sütik közepét egy kés segítségével kivágom, majd a habzsákba töltött krémmel megtöltöm a sütiket. Ezután a sütik tetejére a krémből kis gömböket formázok.

Díszítésnek egy kevés natúr kakaóporral megszórom.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!