Rajongok az olasz desszertekért, sőt az összes olasz ételekért és az egész országért és az emberekért is, szóval minden jöhet, ami olasz. Hát ezek után az embernek néha kattog az agya a finomságokon, egy Tiramisu esetében például, hogy az alap változat után készített Tiramisu kelyhet hogyan lehetne ezt a témát még jobban meglovagolni? Mondjuk az egyik legutóbbi szépségemmel, a Tiramisu zabcake-kel.
Magam is meglepődtem, annyira jó kombó lett. Na de lehet még fokozni?
Nos, minden bizonnyal vannak még lehetőségek, most farsangi szezon lévén egy másik szintén ismert és kedvelt olasz desszertet, a cannolit házasítottam össze a kedvenc mascarponés finomságommal, így született meg a Tiramisu cannoli. Ez egy szicíliai fánkféle, a tésztát fém csőre tekerem, majd bő olajban kisütöm. Betöltöm a friss mascarpones krémet, végül jön az elmaradhatatlan kakaópor.
A kép magárét beszél szerintem, nagyon fincsi lett. Én természetesen cukormentesen, egészséges szénhidrátokkal készítettem.
Cannolihoz:
Így készítsd el:
Hozzávalók kb 20 db-hoz:
Tésztához: 25 g zsír, 25 g eritrit, 1 tojás, 2ek Marsala, 1/2 tk kakaópor, 1 csipet só, 150 g liszt, 1 kis tojás fehérje
Krémhez:
250 g mascarpone
90 g cukornak megfelelő édesítő (DW negyedannyit használtam)
250 ml habtejszín
1 tasak habfixáló
1-2 csepp vanília kivonat, vagy aroma
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fóliába tekerve hűtőben kb 30 percet pihentetem.
Kiveszem a tésztát a hűtőből és kinyújtom 3-4 mm vastagságúra, majd köröket szaggatok. Olyan átmérőjű körökre van szükség, ami körbeéri a tésztacsövet és még van egy kis átfedés is. Rátekerem a cannoli formákra (itthon érdemes habroló formát beszerezni hozzá), a tészta szélét tojásfehérjével lekenem, hogy sütés közben ne jöjjön szét.
Az elkészült csöveket bő olajban pár perc alatt kisütöm, majd lecsepegtetem és porcukor helyettesítővel megszórom.
A krémhez a tejszínhabot az édesítő harmadával összekeverem, majd a habfixálóval a tasakon szereplő leírás szerint habbá verem. A mascarponét a többi édesítővel a vaníliával és a tejszínhab harmadával robotgéppel jó alaposan összekeverem, majd a többi habot óvatosan hozzáadom, hogy ne törjem össze. Igen, ez a krém tojás nélkül készül, legutóbb így csináltam a Tiramisu zabcake-hez és igazából bejött.
Fogyasztás előtt töltöm meg a csöveket a krémmel, majd kakaóporral megszórom a két végét. Azért fontos, hogy ne álljon a krém sokat a tésztába, mert a mascarpone nedvességtartalmától bepuhul, nem lesz olyan jó ropogós.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek