Imádom a krémleveseket, számtalan módon variálhatók, még rengeteg ötletem van, amit ki akarok majd próbálni. Az édesburgonyás változatokon belül most egy vargányás specialitást készítettem, amit egy kis “Őrségi” hangulattal, tökmaggal és tökmagolajjal fűszereztem meg. Na meg persze a vargánya is lehet innen, ha az ember olyankor megy, amikor szedni lehet. Nálam ez most szárított volt.
Az édesburgonyáról tudjuk, hogy sok jótékony hatása van, össz szénhidráttartalma ugyan magasabb, mint a hagyományos burgonyának, de azok jobb szénhidrátok. Itt még többet is írok erről a kedvenc alapanyagomról.
Vendégek is jöttek amikor ez készült, nekik is nagyon bejött, legalábbis ezt mondták, meg el is fogyott így elkönyveltem egy sikeres receptemnek. Rendkívül hálás a gyors forró leves téma, mert nálunk ugyan ebédre készült, de remek gyors vacsora ötletnek is bevállalnám.
850 g édesburgonya
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 l zöldség alaplé
250 ml tejszín
2 marék szárított vargánya
só
őrölt bors
Díszítéshez friss zöld, nálam most snidling, és tökmag és tökmagolaj
Az apróra vágott hagymát olajon megfuttatom, majd hozzáadom a meghámozott és kockákra vágott édesburgonyát és felöntöm az alaplével. Közben a szárított vargányát egy pohár meleg vízbe beáztatom, kb 10 percet állni hagyom, majd mehet az egész a leveshez, a levét is öntsd hozzá nyugodtan. Az áttört fokhagymát a leveshez adom, majd sóval és borssal fűszerezem.
Amikor az édesburgonya megfőtt, az egészet rúdmixerrel pürésítem. Végül hozzáadom a tejszínt és 1-2 percig összeforralom. Végül a tökmagot pár percig egy száraz serpenyőben megpirítom.
Tálaláskor pár csepp tökmagolajjal és apróra vágott snidlinggel diszítem, meg persze a tökmaggal, ami lemaradt a képről most.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: