Recept Guru

Pizza péntek – Pizza szívecskék

Nálunk a Valentin-nap nem egy nagy ünnep, nem veszünk egymásnak apró cuki tárgyakat, szívecskés desszerteket és sütiket, sőt óriás piros lufi hegyeket sem posztolunk az oldalunkon. Helyette például ilyen apró pizzafalatokkal várom haza az én Drágámat. Ez volt az egyik idei meglepetésem, kicsit előrehozottan “előre ittunk a medve bőrére”, hogy még ti is időben olvashassátok. Szóval nem csinálunk túlszervezett programokat, inkább csak csinálunk valamit közösen, amihez az adott napon leginkább kedvünk van. Aztán persze ha úgy hozza a kedvünk, még az is lehet, hogy jönnek szív alakú minyonok és plüss mackók,  elmegyünk egy finom vacsorára, talán moziba is, meglátjuk mit hoz a nap. Ezek a kis pizza szívecskék nálam apró előételnek készültek, nem is bonyolítottam semmivel, csak a finom fűszeres paradicsomszósz van rajta.

És ezzel a dobbantással ezúttal bejelentem a Pizza péntek elnevezésű kezdeményezésemet. Lényege, hogy hurrá, itt a hétvége! Ünnepeljük ezt meg egy finom pizzával! Természetesen a tőlem mostanában megszokott okos szénhidrátokkal, vagyis teljes kiőrlésű lisztekkel készült.

Hozzávalók kettőtöknek (persze több lesz belőle, mint a képen):

10 dkg finomliszt

20 dkg zabliszt

20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

6 g friss élesztő

1 mokkáskanál cukor

0,5 dl olaj

2,5 dl víz

1 evőkanál só


Pizzaszószhoz:

20 dkg hámozott paradicsomkonzerv

5 levél bazsalikom

0,5 dl olívaolaj

1 csipet oregánó

1 gerezd fokhagyma

só, bors

édesítés ízlés szerint

Díszítéshez: friss bazsalikomlevél


Feltét lehet bármi, amihez kedvünk van: sonka, szalámi, lila hagyma, olívabogyó, paradicsom, mozzarella

Egy keverőtálban összemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, az olajat és a vizet. Az egészet összekeverem, és fokozatosan hozzáadom a lisztet és a sót. Amikor már gyúrható, akkor kézzel alaposan átgyúrom. Szobahőmérsékleten letakarva 10 percet pihentetem. Olajjal megkenem, hogy ne száradjon ki, letakarom és 90 percig kelesztem, majd kör alakúra, vékonyra nyújtom és kis szíveket szúrok ki a tésztából.
Pizzaszósszal megkenem és 250 fokon kb. 10 perc alatt ropogósra sütöm. Nem kell tepsibe tenni, csak sütőpapírra és a sütőrácsra van szükség.

A végén még friss bazsalikom levelekkel díszítem. 

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!