Na most ez az ötletem minden eddigin túl tesz, fekete túrógombócot készítettem. Amúgy egyébként ez olyan “extrém pályásnak” hangzik, de azért nem olyan nagy dolog, nem tintahal tintával festettem meg, csupán mákba hempergettem. De ugye, hogy azért elég durván néz ki? Egyébként az ötlet úgy jött, amikor a szombati bevásárlás előtt téma volt, hogy de akkor mi legyen az ebéd, mondom mondjuk túrógombóc tönköly darával természetesen, majd jött a csillogó szemekkel benyögött apróság, hogy mákosan. Az én drága férjemnek egy egészen kicsit kidülledtek a szemei, persze nem mert mit mondani rá. Csak kérdezte, azért lesz más is? Azért készült néhány zsemlemorzsás változat is, ha annyira balul sülne el a történet. Viszont azt kell mondanom, hogy nagyon jó lett, még ki fogom maxolni ezt a témát jobban is, mert vannak még itt megbújó aprócska ötletek.
Szóval így készül az én mákos túrógombócom okos szénhidrátokkal.
Hozzávalók:
250 g túró
1 dl búzadara (én teljes kiőrlésű tönköly darát használtam)
1 tojás
1 csipet só
mák -nehéz mennyiséget írni, mondjuk 100 g
lekvár, édesítő ki mit akar – mi baracklekvárral és negyedannyi porcukor helyettesítővel fogyasztottuk.
Elkészítése:
A túrót a tojással és a búzadarával és a csipet sóval összegyúrom, majd a hivatalos recept szerint állni hagyom mondjuk 20 percig. De most nem hagytam, mert éhesek voltunk, meg különben is, sokszor túl óvatos a recept.
Golyókat formázok belőle, én ilyen apróbb sárgabarack méretűeket készítettem, majd lobogó sós vízbe kifőzöm és darált mákba hempergetem. Hát ennyi volt ilyen egyszerű ez a finomság.
Viszont az egyetlen rossz hír ezen a napon, hogy kibontottam az utolsó üveg sárgabaracklekvárt a sajátokból. Így aztán most lehet gondolkodni mi lesz ezután. Aki esetleg megszánna egy üveg jóféle házi sárgabaracklekvárral,szívesen köszönetet mondok neki érte.
Különben majd jön a bolti változat, abból is a cukormentes.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek