Recept Guru

Kókuszos kölesfelfújt almakaramellel

Ismét egy mentes desszert következik, ezúttal a korábbi okos szénhidrátok receptekhez képest most a tejet kókusztejre cseréltem, a köles pedig azért nagyon jó választás, mert lassú felszívódású és eredendően gluténmentes gabonaféle. A szükséges kókusztejet én magam készítettem hozzá és a leszűrt kókuszreszelék is ment bele, így mindent elhasználtam. 

A bolti növényi tejekkel az árán kívül még az a gond, hogy tele vannak mindenféle mesterséges anyagokkal, így nem lehet tudni mennyire jó ha ezeket hosszú távon fogyasztjuk.

Ehhez a natúr édeskés felfújthoz illik valami gyümölcs, lekvár, öntet, én a korábban már bemutatott alma karamellt tálaltam, ebből volt még itthon, de remek választás egy finom barack, vagy eper lekvár is, esetleg a ribizli eszencia is passzol mellé. 

Hozzávalók a kölesfelfújthoz:

200 g köles

100 g kókuszreszelék

1 l víz

6 db tojás

6 evőkanál negyedannyi édesítőszer (DW 1:4)

vaníliarúd (aromával helyettesíthető)

1 citrom héja

csipet só

1 l 100 %-os almalé

 

Elkészítése:

A vízben a kókuszreszeléket megfőzöm a vaníliarúd kikapart magjaival (kb. 10 perc), jó alaposan turmixolom,  majd leszűröm és a tejben lefedve megfőzöm a kölest (kb. 20 perc), majd 10 percig lefedve pihentetem, utána ugyanennyi ideig hagyom fedő nélkül hűlni.

A tojásokat szétválasztom a fehérjét a sóval habbá verem, a sárgáját pedig habosra keverem az édesítővel, majd a köleshez keverem, mehet bele a kókuszreszelék is és végül a tojásfehérje habját is óvatosan belekeverem.

Sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm méretű formába terítem és 160 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütöm.

Az alma karamellhez az almalevet egy lábosba öntöm, majd alacsony fokozaton kb. 1 óra alatt szépen besűrűsödik. Nem kell vele különösen semmit csinálni, csak néha megkevergetni 

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!