Recept Guru

Kókusztejes sárgadinnye krémleves

Hétvégén a családi ebéd nálunk volt, azt találtam ki, milyen jó lenne egy főzés mentes menü. A leves az is lett, a menü többi részénél feladtam ezt az elképzelést, majd legközelebb. Szóval a leves egy 15 perc alatt elkészíthető finomság. Csak a gyümölcs, kókusztej és némi ízesítés.

Mi kis tálkákból ettük végül, de a képen bemutatott felezett sárgadinnyébe való tálalás és közösségi szívószálas elfogyasztása is jó móka. A kis golyócskák pedig kicsi gömbvájóval készültek.

Hozzávalók 6 főre:

1 nagy sárgadinnye

1 l kókusztej

ízesítésként vanília kivonat vagy aroma ízlés szerint

1 narancs héja és leve

2 evőkanál negyedannyi édesítőszer (Dia Wellness 1:4 eritrit sztíviával)

 

Elkészítése:

A sárgadinnyét félbevágom és kimagozom, majd az egyik feléből egy evőkanállal kivájom a gyümölcshúst, ügyelve arra, hogy a dinnye héja ép maradjon, mivel ebbe szeretném majd tálalni.

A dinnye másik feléből a gömbvájóval szép golyókat formázok. A golyókat és a felezett dinnyehéjakat fóliába csomagolva hűtőbe teszem.

A kivájt gyümölcshúst a kókusztejjel összeturmixolom, majd ízesítem. Légmentesen záródó edényben minimum néhány órán keresztül, vagy akár egy éjszakán át is pihentetem.

A hűtőből kivéve frissen tálalom.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Igen, mindenkinek kicsit más az ízlése, így is biztosan finom lett. Én is biztosan másképp csinálom legközelebb, mert mindig kicsit módosítok a recepteken 🙂 Örülök, hogy tetszett.

  2. Dr Keményné Berhidi Katalin says:

    Ha jó érett a sárgadinnye, nem is kell bele édesítő, hisz a kókusztej is édeskés. Sőt, nekem a narancs se kellett volna bele nem győztem citromot belenyomni. Legközelebb csak citromhéjjal és a levével csinálom narancs helyett. Jól behűtve finom lett. Köszönöm a receptet.

  3. Kedves Anita,
    A “negyedannyi édesítőszer” a termék neve, ez egy természetes édesítőszer, amit persze lehet helyettesíteni más édesítőszerrel, vagy lehet cukrot is használni, vagy mézet, ki mit szeretne. Ez már egyéni dolog.

  4. Az 2 evőkanál negyedrésze, de nem hinném, hogy erre gondolt…))) Tegyél bele cukrot, annyit, amennyit a te szájízed kíván. A fene se szórakozna eritrittel meg sztíviával együtt, ha csak nem támad az a téveszméd, hogy attól leszel egészséges.Mondjuk a hétköznapi cukor meg a pénztárcádnak használ.

  5. Anita kárpáti says:

    Érdekesnek tűnő recept, csak nem fogtam fel mit takar : “2 evőkanál negyedannyi édesítőszer”. Ha valaki elmagyarázná “vagyis egyszerűbben leírná”… megköszönném.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!