Hétvégén a családi ebéd nálunk volt, azt találtam ki, milyen jó lenne egy főzés mentes menü. A leves az is lett, a menü többi részénél feladtam ezt az elképzelést, majd legközelebb. Szóval a leves egy 15 perc alatt elkészíthető finomság. Csak a gyümölcs, kókusztej és némi ízesítés.
Mi kis tálkákból ettük végül, de a képen bemutatott felezett sárgadinnyébe való tálalás és közösségi szívószálas elfogyasztása is jó móka. A kis golyócskák pedig kicsi gömbvájóval készültek.
Hozzávalók 6 főre:
1 nagy sárgadinnye
1 l kókusztej
ízesítésként vanília kivonat vagy aroma ízlés szerint
1 narancs héja és leve
2 evőkanál negyedannyi édesítőszer (Dia Wellness 1:4 eritrit sztíviával)
Elkészítése:
A sárgadinnyét félbevágom és kimagozom, majd az egyik feléből egy evőkanállal kivájom a gyümölcshúst, ügyelve arra, hogy a dinnye héja ép maradjon, mivel ebbe szeretném majd tálalni.
A dinnye másik feléből a gömbvájóval szép golyókat formázok. A golyókat és a felezett dinnyehéjakat fóliába csomagolva hűtőbe teszem.
A kivájt gyümölcshúst a kókusztejjel összeturmixolom, majd ízesítem. Légmentesen záródó edényben minimum néhány órán keresztül, vagy akár egy éjszakán át is pihentetem.
A hűtőből kivéve frissen tálalom.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Igen, mindenkinek kicsit más az ízlése, így is biztosan finom lett. Én is biztosan másképp csinálom legközelebb, mert mindig kicsit módosítok a recepteken 🙂 Örülök, hogy tetszett.
Ha jó érett a sárgadinnye, nem is kell bele édesítő, hisz a kókusztej is édeskés. Sőt, nekem a narancs se kellett volna bele nem győztem citromot belenyomni. Legközelebb csak citromhéjjal és a levével csinálom narancs helyett. Jól behűtve finom lett. Köszönöm a receptet.
Kedves Anita,
A “negyedannyi édesítőszer” a termék neve, ez egy természetes édesítőszer, amit persze lehet helyettesíteni más édesítőszerrel, vagy lehet cukrot is használni, vagy mézet, ki mit szeretne. Ez már egyéni dolog.
Az 2 evőkanál negyedrésze, de nem hinném, hogy erre gondolt…))) Tegyél bele cukrot, annyit, amennyit a te szájízed kíván. A fene se szórakozna eritrittel meg sztíviával együtt, ha csak nem támad az a téveszméd, hogy attól leszel egészséges.Mondjuk a hétköznapi cukor meg a pénztárcádnak használ.
Érdekesnek tűnő recept, csak nem fogtam fel mit takar : “2 evőkanál negyedannyi édesítőszer”. Ha valaki elmagyarázná “vagyis egyszerűbben leírná”… megköszönném.