Azzal remélem mindenki egyetért velem, hogy desszertre szükség van. Nos amennyiben te is velem együtt ezen a véleményen vagy, akkor biztosan olyan mutatok majd, amit te is imádni fogsz. Kivétel persze az olvasóim azon része, akik netán nem szeretik a krémest. Amúgy én még olyan embert nem láttam. A krémest tuti, hogy mindenki szereti. 🙂
Van egy radikális megkülönböztető jellemzője a krémeseknek, ami azonnal eldönti, hogy szeretem, vagy sem. Ez mégpedig a krém állaga, textúrája. Nem bírom azokat a cukrászdai krémeseket, amiben a krémnek csúfolt sárga része pudingszerűen remeg. Úgyis mondhatnám, hogy ha bemész egy cukrászdába nézd meg a krémest, ez ugyanis sok mindent elárul róla. Én a gyerekkoromban azt hittem, hogy szeretem a krémest, de igazán csak akkor szerettem meg, amikor megkóstoltam életem első, tejszínhabbal lazított verzióját. Ez valami szuper. Nem is, ez túl enyhe kifejezés. Ez a krémes a csúcsok csúcsa.
A Szamos cukrászdákban is például ez a változat kapható. Ugye már nagyon megkívántad? Lecsúszna most egy ilyen finomság. Nos az a jó hírem van, hogy a most következő recept nekem ezt az élményt adja.
Hozzávalók:
A tejbe belekeverem a sót és az édesítőt, majd megfőzöm benne a vanília rudat és a kikapart magokat.
A tejet lehúzom a tűzről és elkeverem benne a pudingport, majd alacsony fokozaton való folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a tojássárgáját és besűrítem a pudingot. A krémet hűlni hagyom, majd egy szűrőn átpasszírozom, hogy teljesen csomómentes legyen és hozzáadom a felvert tejszínhab egyharmadát. Ezt követően a többi habot is óvatosan a krémhez keverem, vigyázva, hogy ne törjem össze a habot.
A tésztalapokból téglalap formákat vágok, majd egy habzsákba töltöm a krémet és a képen látható halmokat készítek. a tésztára. Ezután az almakaramellt egy kisebb tasakba töltöm, majd a krémre nyomom. Lehet kiskanállal is csinálni.
Tálaláskor a tetejét porcukor helyettesítő eritrittel megszórom.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: