Olvashattátok az előző bejegyzésemben, hogy belga gofrival készültem a Konyhakiállításra, a Clatronic – Profi Cook – AEG óriás, kétszintes standján fogok gofrit sütni. Ez elég nagy kihívás volt, nem a süti elkészítése, hiszen azt többször teszteltem itthon, hanem az, hogy mindezt sok ember előtt mutassam meg.
Le kellett birkóznom a lámpalázam, különben a remegő kezemből fogom kiejteni a tejszínhabot, zavaromban odaégetem a gofrit, vagy mondjuk édesítés helyett sót rakok a sütibe. Ja és ha ez még nem lenne elég, akkor ugye mindehhez illik beszélni is, különben a kutya se jön oda.
Amikor bevállaltam ezt a kétnapos programot nem gondoltam abba bele, hogy esetleg mikroportos hangosítást is kapok majd hozzá, ezt 1 nappal a program előtt megtudtam, így legalább egy éjszakán át páráztam emiatt.
Az már csak “hab a gofrin”, hogy a helyszínen derült ki, hogy élő közvetítés is lesz Facebook LIVE formában. Hát legyen gondoltam egyszer élünk, ha most nem próbálom ki, akkor soha. Annyit azért hozzátennék, hogy nem vagyok egy nagy előadóművész.
Amikor odaértünk a rendezvényre, és elmentünk a nagy színpad előtt és azon imádkozom, hogy ahol én leszek remélem egy jóval kisebb stand lesz, így limitált, hogy hány ember fér oda. Megnyugodtam, amikor megláttam, hogy ahhoz az óriásihoz képest “az én színpadom” jóval kisebb, de azért itt is rengeteg ember hömpölyög, sokan megállnak közben. Még van aki kérdez is az éppen futó bemutató kapcsán a séftől.
Rövid akklimatizálódás után elkezdtem kipakolni, előkészíteni a dolgokat, minden eszköz előkerült, elvileg semmi nem maradt otthon.
Rám kerül a mikroport, eddig jó gondoltam, de ahhoz, hogy működjön be is kell kapcsolni és beszélni bele. Egészen meglepődtem, amikor a mellettem álló lányhoz szóltam, hogy hol vannak a tányérok és a habverő. A fél csarnok odanézett és tudták, hogy keressük a tányérokat, meg a habverőt. Aztán valahogy innentől igazából megállt az idő, elkezdtem csinálni, amit itthon is, csak most kommentáltam, hogy mit és hogyan és miért úgy csinálok. Aztán néha cserélődött a közönség, ilyenkor újra elmondtam a belga gofri történetét, meg azt, hogy ez egy élesztős gyúrt tészta. Igazából ha jobban belegondolok, nagyon hamar elment az a 1,5 óra, ami a programra volt betervezve.
Néhány bakit azért megemlítenék, mint a filmek végére is bevágják a vicces, kicsit félresikerült jeleneteket.
A belga gofri sütő használatában addigra már kb. az ötödik alkalomnál tartottam úgy, hogy a kiállítás előtt 2 héttel kezdtem el a recepteket próbálgatni, átalakítani teljeskiőrlésűre. Ott a helyszínen mégse értettem, hogy miért nem tudom felnyitni a tetejét.
Hát azért, mert a hátulján kerestem a nyitást – ez egy kicsit szőke nős jelenet volt.
Ezután jött, amikor a tejszínhabot vertem fel és megnyomtam azt a gombot, ami kioldja a habverő fejet a helyéről, ami így belepottyant a tejszínbe.
Na de a kedvencem most jön, szintén tejszínhabverés volt, amikor valamilyen hirtelen ötlettől vezérelve kivettem a habverőt a tálból, most nem a kioldós gombot nyomtam meg, mert az nem lett volna elég vicces, hanem beindítottama habverőt, ami így szépen beterített engem tejszínhabbal. Szerencsére ez nem azon a napon volt, amikor élő közvetítés is készül, így csak a helyszíni nézők pukkadtak majd meg a nevetéstől, de aranyosak voltak, úgy nevettek, hogy én nem vettem észre.
Hát ilyen volt az én első nyilvános szereplésem Recept Guruként, gasztrobloggerként.
Mindenesetre köszönöm a lehetőséget a Clatronik, Profi Cook és az AEG márkákat bemutató stand szervezőinek.
Millió köszönet Kató Nikolettnek, aki a fotókat, a videókat és a Facebook LIVE közvetítést csinálta.
Ez a mini videó pedig maga a csoda 🙂
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: