Recept Guru

Mini quiche lorraine – Bombasztikus vendégváró

Egy időben kb. kéthetente csináltam quichet, annyira rá voltunk kattanva. Ide a blogra is felkerült pár verzió, amiket itt találsz, de ennél sokkal többször készült. Aztán amilyen hirtelen jött ez a szerelem, olyan gyorsan el is tűnt. Továbbra is szerettük, csak valahogy más ételek kerültek fókuszba.

Két hete Anyu és Apu felugrottak hozzánk, tényleg, csak villámlátogatás volt, de azért mégis nehogy már ne legyen valami harapni való, ha az embert meglátogatják a szülei. A chips és sós mogyoró, meg perec kategóriánál azért egy kicsit igényesebbet gondoltam, hát így jött az ötlet, hogy milyen jó is lenne, ha mini quiche tortácskák lennének.

Kézből elfogyasztható, így valóban egyszerű vendégváró finomság, gyorsnak nem mondanám, de cserébe nagyon hálás az biztos. Óriási sikere volt.

 Hozzávalók kb 12-15 kicsi formához

Tésztához:

20 dkg liszt (teljes kiőrlésű tönköly lisztet használtam)

1 tojássárgája (fehérjét majd a töltelékhez használom fel)

10 dkg vaj

1 nagy csipet só

bő fél deci víz

Töltelékhez:

2 tojás + a megmaradt fehérje

2 dl sűrű főzőtejszín összesen (én feleztem és a felét rizstejszínnel csináltam)

fél csokor friss petrezselyem

1 kisebb fej lila hagyma

3 szál újhagyma

1 kápia paprika

2 gerezd fokhagyma

só bors ízlés szerint

 

Mártogatóshoz:

2 dl tejföl

3 evőkanál majonéz

díszítéshez pár karika újhagyma és apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítem.

A tésztához a hozzávalókat összegyúrom, majd fóliába csomagolom, és fél órán át hűtőben pihentetem.

A töltelékhez felaprítom a zöldségeket, majd összekeverem a tojással és a tejszínnel, sózom borsozom.

A tésztát kiveszem a hűtőből, majd kinyújtom a kosárka formákat kivajazom, kilisztezem és a tésztát a formákba simítom. Ez a része így elég macerás amúgy. Ha nincs kosárka formád, használhatsz muffin formát is. 

Végül a tölteléket a formákba adagolom és 20 perc alatt megsütöm.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!