Recept Guru

Gesztenye roló – Anyu receptje alapján

Most egy olyan receptet mutatok, ami gyerekkorom egyik kedvenc süti emléke, ugyanis Anyu rendszeresen készített ilyen gesztenyerolót. Pontosabban a mai napig is ez egy olyan finomság, amire mindig vevő vagyok. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy ezt a sütit még soha nem mutattam nektek, biztosan készítettem már, csak ezek szerint valószínűleg nem fotóztam le.

Most viszont ezzel a recepttel pótoltam ezt 🙂

Lenne még egy tippem, a meggyet nem érdemes kihagyni, mert úgy sokkal jobb.
Gyerekként amúgy anélkül ettem, de akkor sok mást se ettem meg, azok közül, amik ma már a kedvenceim.

Hozzávalók:

Tésztához (8 db roló lesz belőle):

125 g vaj

150 g liszt (én 2/3 teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1/3 durumliszt arányban használtam)

0,5-0,75 dl víz

1 teáskanál. 10 %-os ecet

2 csipet só

+ 1 tojássárgája a tetejére

Krémhez:

250 g gesztenyemassza

100 g vaj

1 teáskanál rum, vagy rumaroma

gesztenyemasszától függően édesítés

 

Betöltéshez és tálaláshoz:

8-16 szem meggy (attól függően hogy 1, vagy 2 szemet teszel egy rolóba)

por állagú édesítő (én Inka Sweet Steviát használtam)

tortadara a díszítéshez (elhagyható)

A tészta hozzávalóit összegyúrom, a vizet apránként adom hozzá. Majd kb. 2 mm vastagra kinyújtom. 2 cm széles és kb. 50 cm hosszú csíkokat vágok belőle. Fél cm átfedéssel a roló formára tekerem, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem, úgy hogy a végek alulra essenek.

A rolók tetejét megkenem a tojássárgájával és 8-10 perc alatt szép aranybarnára sütöm.

A fém formákról a tésztát még melegen egy csavaró mozdulattal óvatosan leszedem, majd hagyom kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat összekeverem, majd nyomózsákba töltöm, én csillagcsöves kinyomó csövet használtam hozzá és betöltöm a rolókba, a végeire tortadarát szórok.

 

*A bejegyzés az Inka Sweet Stevia támogatásával valósult meg

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!