Most egy olyan receptet mutatok, ami gyerekkorom egyik kedvenc süti emléke, ugyanis Anyu rendszeresen készített ilyen gesztenyerolót. Pontosabban a mai napig is ez egy olyan finomság, amire mindig vevő vagyok. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy ezt a sütit még soha nem mutattam nektek, biztosan készítettem már, csak ezek szerint valószínűleg nem fotóztam le.
Most viszont ezzel a recepttel pótoltam ezt 🙂
Lenne még egy tippem, a meggyet nem érdemes kihagyni, mert úgy sokkal jobb.
Gyerekként amúgy anélkül ettem, de akkor sok mást se ettem meg, azok közül, amik ma már a kedvenceim.
Hozzávalók:
Tésztához (8 db roló lesz belőle):
125 g vaj
150 g liszt (én 2/3 teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 1/3 durumliszt arányban használtam)
0,5-0,75 dl víz
1 teáskanál. 10 %-os ecet
2 csipet só
+ 1 tojássárgája a tetejére
Krémhez:
250 g gesztenyemassza
100 g vaj
1 teáskanál rum, vagy rumaroma
gesztenyemasszától függően édesítés
Betöltéshez és tálaláshoz:
8-16 szem meggy (attól függően hogy 1, vagy 2 szemet teszel egy rolóba)
por állagú édesítő (én Inka Sweet Steviát használtam)
tortadara a díszítéshez (elhagyható)
A tészta hozzávalóit összegyúrom, a vizet apránként adom hozzá. Majd kb. 2 mm vastagra kinyújtom. 2 cm széles és kb. 50 cm hosszú csíkokat vágok belőle. Fél cm átfedéssel a roló formára tekerem, majd a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezem, úgy hogy a végek alulra essenek.
A rolók tetejét megkenem a tojássárgájával és 8-10 perc alatt szép aranybarnára sütöm.
A fém formákról a tésztát még melegen egy csavaró mozdulattal óvatosan leszedem, majd hagyom kihűlni.
A krémhez a hozzávalókat összekeverem, majd nyomózsákba töltöm, én csillagcsöves kinyomó csövet használtam hozzá és betöltöm a rolókba, a végeire tortadarát szórok.
*A bejegyzés az Inka Sweet Stevia támogatásával valósult meg
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: