A meleg vacsora témaköre egyre inkább foglalkoztat mostanában. Főleg a hűvösebb, téli estéken jön rám az, hogy márpedig valami meleg vacsorára van szükségem.
Elvárásaim az ilyen menükkel kapcsolatban:
- tényleg pillanatok alatt elkészüljön
- lehessen hozzá alapanyagot tartani, hiszen ha még be kell vásárolni hozzá, akkor már nem olyan gyors
- mindenki kedvence legyen
- azért legyen egészséges is, mert az fontos
Nos ezeknek a szempontoknak például ez a sült tortilla lap, azaz quesedillas tökéletesen megfelel.
Ami kell hozzá, tortilla lap, én természetesen teljes kiőrlésűt vásárolok és kellenek a finomságok, amiket belesütsz majd, esetleg valami friss saláta és végül egy rácsos grillserpenyő
Hozzávalók 2 adaghoz:
2 db puha tortilla lap
4 szelet sajt (én Gruyère sajtot használtam, mert szeretem az érettebb sajtokat)
4 szelet sonka
1 nagy marék madársaláta
6-8 db koktélparadicsom
egy kevés balzsamecet a salátára
1 kisebb halom Genovai pesto
Elkészítése:
Írtam mennyiségeket, de igazából mindenből annyit egyél bele, amennyit jónak látsz, lehet a leírt mennyiségnél kicsit több, vagy kevesebb is. Sokkal többet azért nem érdemes, mert laposnak kell lennie, valamint a túl sok sajt ki tud folyni a serpenyőbe.
Szóval a tortilla lap egyik felére pakolom a sajtot, a sonkát, majd összehajtom és száraz grillserpenyőben megsütöm. Oldalanként kb. 2-2 perc kell neki.
Közben a madársalátát a tányérra halmozom, felezett koktélparadicsomokat ráteszem, végül egy kis balzsamecetettel, vagy olívaolajjal meglocsolom.
Tálaláskor én még egy kevés pestot is kínáltam mellé.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: