Mikrozöld palánta – Így lesz mindig friss zöld otthon

Gasztrobloggerként fontos, hogy az ételeket mindig friss zöldekkel készíthessem és díszíthessem. Gondolom nem kell részleteznem például a fűszernövények esetén a szárított és a friss változatok közötti különbséget.

Szeretnél te is mikrozöldeket nevelni otthon?

A RECEPTGURU10 kóddal 10 % kedvezményt kapsz a vásárlásod árából, rendeléshez kattints  ide.

Friss zöld pedig nem mindig van itthon, a bolti cserepes változatok nem bírják sokáig, a fagyasztott friss zöldek inkább főzéshez használhatóak, tálalásra nem alkalmasak.

Próbáltam ültetni is például bazsalikomot, természetesen nem lett belőle semmi. Nyilván tehetségem sincs hozzá, meg a 2. emeleten a kis lakásunkban erre azért nem is a legjobbak a körülmények.

Ezzel a helyzettel idővel megtanultam együtt élni, amikor tudom, hogy szükség lesz valami friss zöldre, akkor vásárolok, majd igyekszem viszonylag gyorsan elhasználni.

Aztán egyszer csak az Interneten böngészgetve megláttam, hogy létezik egy olyan kategória, hogy mikrozöld, amit otthon, magról lehet ültetni.

Hát ez nagyon megtetszett és mivel egyébként szeretem az ilyen DIY megoldásokat szívesen kipróbáltam.

A képen láthatod, hogy egy szuper ültetőkészlet érkezik a csomagban, aminek neki is lehet állni azonnal. 

Mikrozöld ültetésével és nevelésével kapcsolatban vannak fontos és betartandó iránymutatások, amiket követve tényleg mindenkinek sikerül az ehető, mindig friss palánta.

Az ízével kapcsolatban nagyon meglepődtem, kicsit hagymaszerű és van amelyik pikánsan erős is. Mind közül nekem a retek mikrozöld ízlett a legjobban. Ezek a pici növényi hajtások koncentráltan tartalmazzák azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat, amik egyébként a növény kifejlett változatában is lennének, tehát Ők amolyan SZUPER ZÖLDSÉGEK.

Finomak, egészségesek, ráadásul remek kis szórakozás nevelgetni. Ja és persze ezen kívül teljesen vegyszermentesek, így a lehető legjobb mód, ahogy bevihetjük a szervezetünkbe ezeket a vitaminokat, ásványi anyagokat.

Mi reggelente szinte mindig eszünk a zöldekből, vagy akár csomagolok is a szendvicsembe belőle.

Ma reggel a rántottámra tettem belőle, tegnap pedig a férjem a körözöttes kenyeret tette még izgalmasabbá a friss mikrozöldekkel.

Azt vettem észre, hogy most, hogy már 2 hete eszünk a zöldből, csökkent az erőssége, ami számomra nem baj, de aki szereti erősen, akkor érdemes mielőbb elfogyasztania.

Hamarosan újabb magot próbálok majd ki és remélem, hogy ezentúl akkor mindig lehet friss zöld itthon. Ha neked is megtetszett ez a dolog, próbáld ki te is, ráadásul a RECEPTGURU10 kóddal 10 % kedvezményt is kapsz a termék árából, így remek lehetőség, főleg a téli időszakban így biztosítva vannak a fontos vitaminok. Amennyiben bővebben is érdekelne, vagy rendelnél, akkor kattints ide.

A káposzta és a retek zöldségek ízét ismerem és érdekes, hogy a zöldekben is fel lehet ismerni a jellegzetes ízt. A mustárral kapcsolatban nem voltak elképzeléseim, mert ezt az ízt nem ismertem még ilyen formában.

Hogy ne maradjatok recept nélkül, tolmácsolom a férjem körözött receptjét, melyet egyébként mindig csak úgy ízlésből készít, így nehéz is volt a mennyiségeket leírni.

Hozzávalók:

250 g túró

1 evőkanál puha vaj

1 evőkanál fűszerpaprika

só, bors ízlés szerint

1 dl tejföl

egy kisebb fej vöröshagyma fele

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, a túrót egy villával áttöröm, majd mindent összekeverek és állni hagyom egy éjszakán át. Ez ahhoz kell, hogy az ízek jól összeérjenek. Ennyi és el is készült a finom körözött.

*A bejegyzés a Salátázó támogatásával valósult meg.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Tovább a blogra »