Recept Guru

Üveges granola – Gasztroajándék ötlet

Imádom a granolát és azon vagyok, hogy mindenkivel megszerettessem a környezetemben, aki még nem szereti. Tibi például nem enne ilyesmit tízóraira, vagy uzsonnára, ahogyan én szoktam, Ő inkább csak csipeget belőle. Rájár a nagyobb gombócokra. 

Ez egy remek egészséges édességet alternatíva lehet, ja és még külön jó, hogy gyümölcsöt, vagy joghurtot is szoktunk enni mellé, így bátran adjuk ajándékba egy szép díszüvegbe csomagolva.

A múltkor csodás liofilizált vörösáfonyát sikerült vennem, így a finom mogyoró, dióélék és mandula mellé ebből az áfonyából is tettem, így lett ilyen izgalmasan színes.

Hozzávalók:

220 g apró szemű zabpehely

100 g cukornak megfelelő édesítőszer (én 25 g Inka Sweet Stevia 4x-et használtam)

4 tojás fehérje

4 evőkanál (48 g) zsiradék (én olívaolajat használtam, de lehet kókuszzsír, vagy vaj is)

2 evőkanál (20 g) natúr kakaópor

50-50 g mag vegyesen (paradió, makadám dió, mogyoró, mandula)

10 g liofilizált gyümölcs, én ezúttal vörös áfonyát használtam

Elkészítése:

A hozzávalókat összekeverem a granolához a magok kivételével, ezt később adom majd hozzá.

A masszát miután alaposan összekevertem 160 fokra előmelegített sütőbe teszem és 10 percig sütöm, majd átforgatom az egészet, ilyenkor keletkeznek a helyes kisebb -nagyobb gombóckák, ekkor a dióféléket is hozzáadom és még így sütöm 5 percig.  Ezzel a dió még illatosabb és aromásabb lesz, aki még fokozná ezt, akár az elején is hozzáadhatja.

Én szeretem ilyen rusztikusra hagyni, de akár szét is lehet törni az egészet, hogy apró darabos legyen.

Fontos, hogy amikor kiveszed a sütőből elképzelhető, hogy még egy kicsit puha, miután lehűlt ropogós lesz majd. Fontos, hogy teljesen száradjon ki, akkor lehet összekeverni a liofilizált gyümölcsökkel. Ez azért fontos, mert nem szabad, hogy a gyümölcsök nedvességet szívjanak magukba, mert akkor egyrészt nem lesznek olyan finomak, másrészt meg is romolhat az összeállított finomságunk.

Mutatós üvegbe csomagolva villámgyors gasztroajándék kerekedhet belőle.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!