Recept Guru

Tojáslikőr panna cotta – Koccintsatok vele!

A panna cotta megint egy olyan desszert, ami gyakori vendég nálunk, mert könnyen, látványos desszertet  lehet belőle varázsolni. Olyan sokszor csináltam már, hogy van külön panna cotta receptgyűjteményem.
Most nem gyümölcspürés, vagy lekváros változat készült, hanem egy meglepő párosítás, én magam is meglepődtem rajta, hogy milyen jó lett. Bár a fő kóstoló kritikusaim szerint kicsit túlságosan is részeges lett, azért elfogyott mind. A recepthez képest kicsit több vodka került a tojáslikőrbe (gondoltam azt a kicsit már beleteszem, ne maradjon meg), így lehetett, hogy egy kicsit ütősebbre sikerült. 🙂

Hozzávalók 4 -5 személyre: 
250 ml tej (én cukormentes kókusztejet használtam)
250 ml tejszín (én növényi tejszínt használtam)
60 g cukornak megfelelő édesítőszer (Inska Sweet Stevia 4x édesítőszert használtam)
10 g zselatin (5+5 g )
1 rúd vanília
500 ml tojáslikőr –> Receptért katt ide

Díszítéshez:
néhány szem gránátalma mag

Félbevágom a vanília rudat, kikaparom a magjait, majd a héjával együtt összefőzöm a tejjel, tejszínnel és az édesítőszer egyik felével. Az 5 g zselatint egy tálkában egy kevés vízben feloldok, hagyom állni pár percig, hogy megduzzadjon, majd felmelegítem. A tejes alap feléhez hozzáöntöm a feloldott zselatint, a poharakat ferdén beállítom a hűtőbe úgy, hogy a rácsos polcon neki támasztom valaminek, majd beletöltök egy keveset mindegyik pohárba a tejszínből, majd így hagyom állni kb 5-6 órát, addig, amíg szépen megkötött és nem folyik.

A tojáslikőr volt itthon nekem, még az ünnepekre készítettem, de a fenti linken leírt recept szerint elkészítheted. A másik adag 5 g zselatint egy kevés vízben feloldom, hagyom, hogy megduzzadjon, majd felmelegítem. Majd hozzáöntöm a tojáslikőrhöz és elkeverem, végül ráöntöm a hűtőben lévő poharakba, így ismét kb 5-6 órán át pihentetem.

Tálaláskor gránátalma magokat szórok a tetejére.

 

Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)

A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.

Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :) 

Instagram oldalamat pedig itt találod. 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!