A nasi ügy nálam folyamatosan visszatérő téma, mégpedig azért mert jobban jár az ember, ha tart magánál mindig valami harapnivalót kis étkezésekhez, vagy ha egy program esetleg jobban elhúzódna. Az ilyen sós és édes ropogtatni valókból már komoly választék van az üzletekben, azért azoknál sok esetben valami kompromisszum szükséges, meg persze nagyságrendekkel barátibb áron készíthetjük el otthon.
A mostani finomság azért is rendkívül sikeres, mert a férjnek is nagyon ízlik, pedig Ő sok esetben nem annyira rajong a mentes dolgokért. Azért ebből, valamint persze a blogon található receptek nagy részéből látszik, hogy egészségesből is lehet olyat csinálni, ami még azoknak is ízlik, akik először kóstolnak ilyesmit.
Hozzávalók egy adaghoz:
50 g barnarizsliszt
50 kölesliszt
20 g tökmag (Vidék Szíve tökmagot használtam)
20 g napraforgómag
20 g szezámmag
1 mokkáskanál só
1 dl víz
0,5 dl olívaolaj
Elkészítése:
Összekeverem a liszteket, valamint a szezámmagot és a napraforgómagot, mehet hozzá a só, az olaj és a víz is. A masszát kiterítem egy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe (nekem ilyen méretű a tepsim cm x cm), majd még egy réteg sütőpapírt teszek rá és kézzel elegyengetem, hogy a tészta egyenletesen elterüljön. Egy pizzavágóval téglalap alakúra felvágom, majd megszórom a tökmaggal, kicsit a tökmagot belenyomkodom a tésztába, hogy sütés után ne potyogjon le. A tésztát azért sütés előtt vágom fel, mert így szabályos szeleteket lehet kapni. Amennyiben sütés után darabolod, akkor inkább törni lehet. A tökmagot pedig azért nem kevertem bele a tésztába, mivel ezeknek a magoknak nagyobb a méretük, szintén akadályoznák a szabályos szeletek készítését.
Végül 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütöm. Azért érdemes figyelni közben, mert könnyen túlsülhet.
Tipp: gyorsan elkészül és legalább ilyen gyorsan el is fogy, ezért szerintem érdemes legalább dupla adagot készíteni belőle.
- A cikket a Vidék szíve tökmagtermékeket gyártó cég támogatta.
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: