A panna cotta gyakori vendég nálunk, viszont szinte minden alkalommal valami újat találok ki. Itt találod az összes változatot, amiket eddig készítettem. Most a korábban megszokott tejszín helyett mandulatejből készítettem, ezért kicsit lazább szerkezetű lett. Emiatt persze nem tettem bele több zselatint, hiszen ez így finom. Még abban is különbözik, hogy általában pohárban tálalom, most pedig a formából tányérra borítottam ki, na és persze a jellegzetes ízét adó tökmag olajat és morzsát is tettem bele, majd ezzel díszítettem a tányért is.
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
250 ml mandula tej
5 g zselatin
egy kb. 1 cm-es vaníliarúd (ha nincs, akkor aroma)
1 ek. cukornak megfelelő édesítőszer
3 evőkanál tökmag durvára darálva és néhány egész szem
1 evőkanál tökmagolaj (Vidék Szíve tökmagolajat használtam)
Elkészítése:
A zselatint egy pici vízben feloldom (kb. fél dl), a mandulatejet forróra (nem kell forrásban lennie) melegítem a vaníliával és hozzáadom a zselatin és elkeverem benne az édesítőt és a durvára tört tökmagot és a tökmagolajat is, majd poharakba töltöm és hűtőbe teszem pihentetni, 4-6 óra szükséges a teljes dermedésig.
Hogy miért lett külön réteg a tökmag és az olaj? Erre én is utólag jöttem rá, mert eredetileg elkevertem benne, de a mag nehezebb, ezért az leülepedett, az olaj pedig könnyebb, az pedig feljött a tetejére. A formáról ki van borítva, ezért van most a tökmagos rész felül.
*A cikket a Vidék Szíve tökmagolaj gyártója támogatta
Tetszett ez a bejegyzés? Megköszönöm, ha megosztod. :)
A bejegyzés alatti cikkajánlót is érdemes megnézned, mert hasonló témákat találsz ott is.
Kövesd Recept Guru Facebook oldalamat, ahol még több érdekességet találsz, így biztosan nem maradsz majd le semmiről :)
Instagram oldalamat pedig itt találod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: